Hükmün açıklanmaması adalet mi?

Tayyip Bey kalabalık arasından elini havada sallayarak bağırıyor: - Kamil, ne arıyorsun burada? Kamil de, Tayyip Bey gibi İskenderpaşa Cemaati’nden.. Ama AKP ile hiçbir bağı yok. Yıllarca Fransa Lyon’da resmi...

Tayyip Bey kalabalık arasından elini havada sallayarak bağırıyor: 
- Kamil, ne arıyorsun burada? 
Kamil de, Tayyip Bey gibi İskenderpaşa Cemaati’nden.. Ama AKP ile hiçbir bağı yok. Yıllarca Fransa Lyon’da resmi görev yapmış. Yol yordam biliyor. O yüzden “Adalet arıyorum!” demiyor! 
Kamil on yıldan beri adalet arıyor.

***

Geçen yasama yılı.. Günlerden salı. Liderlerin nutuk ve gösteri günü. 
TBMM’de asansöre giden koridorun başındayız. Koruma, danışman ve milletvekili kalabalığı ortasındaki Tayyip Erdoğan, onca kargaşa arasında uzun boyu sayesinde Kamil’i fark ediyor. Kamil de boylu. Uzun boyun avantajı belediye otobüsü ve metro hariç her yerde. 
Abdullah Gül dahil birçok önde gelen iktidar ricali ile “merhabası” var.
Kamil, oğlu ve onun gibilerin uğradığı “Hükmün Açıklanmasını Geri Bırakma -HAGB” adlı yargısal mağduriyeti gidermek için, elinde dosya on yıldır çalmadık kapı bırakmadı. Tayyip Bey’in danışmanlarından Çankaya’da Gül’ün bürokratlarına dek. 
Aynı davada aynı iddia ile THY’yi zarar uğratmaktan yargılananlar beraat ettiği halde oğluna beraat yerine “HAGB” kararı verilmiş. 
Oysa Kamil, mahkemenin sonuçlanmasını, adaletin tecelli etmesini istiyor. 
Bu HAGB, “gizli tanık” gibi bu iktidar döneminin icadı bir uygulama. Dava bir anlamda yarıda bırakılıyor.
Kamil’in hiçbir başvurusu, hatta sahte içerikli bilirkişi raporlarına itirazı bile dava dosyasına konulmuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 273 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 185 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar