Hayatın bin türlü hali var..

Binine karşı da tedbiri var. Tüm Osmanlı saraylarını kendisine bağlamak gibi megavizyon gerektiriyor. Araya bazen, şark işi, tırı vırı tedbirler de karışıyor. Güllü-Babacanlı Parti’ye gitmesinler...

Binine karşı da tedbiri var.
Tüm Osmanlı saraylarını kendisine bağlamak gibi megavizyon gerektiriyor.
Araya bazen, şark işi, tırı vırı tedbirler de karışıyor.
Güllü-Babacanlı Parti’ye gitmesinler diye ismi - cismi olan özgül ağırlıklı TBMM Başkanları için Yüksek İstişare (ve İstifade) Kurulu icat ediyor, paralel maaş bağlatıyor.
Bu da kaçınılmaz!
Partili Cumhurbaşkanlığı” zor zanaat.

***

Anayasa Mahkemesi geçen hafta tatsız bir karar verdi.
Bitlis-Ahlat ilçesi Van Gölü kıyısındaki 3. Saray’ın inşaatını durdurdu.
(Marmaris’teki 2. Saray için orman yok etme ve beton dökme işlemi de tamamlandı.)
Van Gölü Sarayı’nın açılışı “26 Ağustos Malazgirt Zaferi” yıldönümünde yapılacaktı; dünya âleme T.C’nin (ve dışarıdan bakınca artık aynı anlama gelen Reyiz’in) itibardan asla tasarruf etmeyeceği gösterilecekti.
Ama “hukuk devleti” denen şey sahiden başa bela!

***

Bunun da önlemini çoktan almıştı.
Baktı ki yeni saraylar yaptırmak tepki çekiyor.
Tuttu, geçen temmuz ayında sesiz sedasız tek sayfalık bir KHK ile Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları dahil tüm Osmanlı saray, köşk ile kasırlarını kendisine bağladı.
Bunlara Cumhuriyet döneminin Florya’daki Atatürk Deniz Köşkü ile Yalova’daki Atatürk Köşkü’nü ve dahası, 2. Abdülhamid’in kurduğu Yıldız Porselen ile Hereke Halı ve Dokuma Fabrikası’nı da buna dahil etti.
Böylece dünyadaki ilk ve tek fabrika işleten Cumhurbaşkanı sıfatı kazandı.
Zengin ama mendebur Trump karşısında elimiz şimdi güçlendi.
Trump için, “Emlak Kralı” deniyor.
Reyiz için “Saray ve Köşklerin Sultanı” denir mi bilemeyiz.
Abdülhamid’in 33 yıl ülkeyi yönettiği Yıldız Köşkü ile ülkesini bırakıp giden Vahdettin’in köşkü de 7/24/365 zaten emrine amade.
Köşkler bahse konu olunca Cumhuriyet ile Osmanlı arasında bir ayrım yapmadığı ve birlikte sahip çıktığı için sevinmemiz gerek.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 187 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar