En ince kurtuluş

“Faiz indir” saldırıları doları ve Avro’yu yeterince fırlattı. Oysa elinde padişah fermanı yetkisi var. Devlete yani kendisine bağlı 3 tane de devlet bankası var. Madem faiz bütün kötülüklerin...

“Faiz indir” saldırıları doları ve Avro’yu yeterince fırlattı.
Oysa elinde padişah fermanı yetkisi var. Devlete yani kendisine bağlı 3 tane de devlet bankası var. Madem faiz bütün kötülüklerin anası, iki satırlık bir KHK ile önce sen indirt gitsin o üç bankanın verdiği faizleri.
Ama yapamaz. Neden?
Şahsi ve ailevi tasarrufları dolarda diyenler var!
28 Ağustos 2014’te YSK’ye verdiği mal bildiriminde, Al Baraka Bank’ta 200 bin $ mevduatı olduğunu kendisi beyan etmişti. (Baraka, Arapça “bereket” demek. Allah bereket versin!)
O günlerde dolar 2.15 TL idi.
Şimdi 4.60-4.90 TL arası gidip geliyor.
Yani, faiz - döviz savaşında, dolar sahipleri yüzde 100 kazançlı.
Tayyip Bey, belki de “ince ince” eriyen oylarındaki açığı dövizden milyonlar vuranların desteğiyle kapatacaktır.

***

Herkesin hesabı kendine.
“Faiz insin!” diye verdiği mücadeleyi “Kadın cinayetleri dursun!” yolunda yürütseydi, şimdi yüzlerce kadın yurttaşımız hayatta olacaktı!”
Nereden mi bu hesap?
Başbakanlığı’nın ilk döneminde “Siyaset hayat kurtarmaktır(!)” diyordu da ondan. (O günlerde “RTErdoğan” adlı bir sitesi vardı, orada!)
Daha önce de yazmıştık:
Çocukluğunda simit sattığını ve simit satan arkadaşlarından daha çok kâr ettiğini anlatıyor ve “sırrını” da şöyle açıklıyordu:
“Çok ucuza aldığım bayat simitleri annemin yardımıyla evde sobadaki tencerenin buharından geçiriyor ve yumuşatıyordum. Sonra da sobada çıtır hale getirip satıyordum.”
Çıtayı yükseltip “Asrın Liderliği”ne, “Ümmet’in Önderliği”ne yönelince belli ki danışmanları bu anıları “fazla samimi” sayıp buharlaştırmaya karar verdiler!

***

Alman Anayasası şöyle başlıyor:
“Tanrı ve insanlar karşısındaki sorumluluğunun bilincinde olan (....) bu anayasa, bütün Alman milleti için geçerlidir.”
“Insan Onur ve Haysiyetinin Korunması

Md- 1: - Insanın onuru ve haysiyeti dokunulmazdır. Tüm devlet erki, ona saygı göstermek ve onu korumakla yükümlüdür.
Md. 2/son: - Cinsiyeti, soyu, ırkı, dili, yurdu ve kökeni, inancı, dini veya siyasi görüşleri dolayısıyla hiç kimse mağdur edilemez ve hiç kimseye imtiyaz tanınamaz.”

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gitanjali ve Ecevit 18 Mayıs 2025 | 81 Okunma Notre Dame’ın değil, TC’nin iki kamburu 11 Mayıs 2025 | 167 Okunma Nermin... Bir Cumhuriyet şarkısı 27 Nisan 2025 | 99 Okunma Baharlar tekin değil! 13 Nisan 2025 | 85 Okunma Ucuz üyelik yahnisi 06 Nisan 2025 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar