Durum Tayyip olacaksa...

Tayyip malum, “iyigüzel- hoş” demek. Bunu dikkate almaz ve tek “y” ile yazıp söylerseniz “ayıp” etmiş olursunuz. Çünkü, “Tayip”, “ayıp” ile akraba bir sözcük. Bir ara da...

Tayyip malum, “iyigüzel- hoş” demek. Bunu dikkate almaz ve tek “y” ile yazıp söylerseniz “ayıp” etmiş olursunuz.
Çünkü, “Tayip”, “ayıp” ile akraba bir sözcük.
Bir ara da “Osmanlıca öğrenin!” diye tutturmuştu. Amacı belli ki, dedelerimizin mezar taşlarını okutmaktan ziyade, bu tür “yanlışları” önlemek içinmiş!)
Ülkemizde herkes kendi çapında bir Tayyip.
Hatta “Küçük Tayyip”!
Ama o laf biraz netameli. Rahmetli Özal, ana muhalefet lideri Erdal İnönü’ye “Küçük Turgut’la oyna” dediydi; belden aşağı indi, diye kıyamet kopmuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu da bir ara laf ola bir muhalefet denemesi yaptı:
Recep demeye yöneldi. Başarılı olamadı. Çünkü her taraf çoktan Tayyip kesmişti.

*** İyilik, hoşluk, güzellik mum ile arandığı halde, Tayyiplik her yerde.
Trump bile Tayyipliğe özendi. İsimler bazen yazgıları belirliyor. Trump, kâğıt oyununda koz demek. Koz ile oynamak, baskın çıkmak, gölgede bırakmak gibi gibi anlamları da var. Herhalde adının etkisiyle Kudüs zarı attı.
Ama BM’nin granit duvarlarına çarpıp oturdu.
Dünyanın en güçlü ordusunun, ekonomisinin sahibi, tehdit, şantaj... Ama yüz küsur ülkeden ancak 7 ülkeyi korkutabildi. Onlar da bizim Kadıköy’den bile küçük ülkecikler!
Amerikan derin devleti, Trump’a bu yersiz, anlamsız kumarının bedelini ödetecektir.

*** Tayyiplik her ye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 147 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 140 Okunma Vakıa vakası! 10 Mart 2024 | 153 Okunma Yüz yıllık yalnızlığın ilk günü 03 Mart 2024 | 122 Okunma Yetmiş yetmemiş notları 25 Şubat 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar