Demirel’in gücü ayrık dişleri idi...

Demirel’in ön dişleri ayrıktı. Ayrık dişlilerin çok şanslı (ve zengin) olduklarına inanılır. Ama görünürde daha şanslı olan elbette Tayyip Erdoğan’dır. Dişleri...

Demirel’in ön dişleri ayrıktı. 
Ayrık dişlilerin çok şanslı (ve zengin) olduklarına inanılır. 
Ama görünürde daha şanslı olan elbette Tayyip Erdoğan’dır. 
Dişleri ayrık değildi. 
Ama hem zengin hem de cumhurbaşkanı oldu. 
Osmanlı saraylarının hepsini kullanabiliyordu. 
Saraylı ilk cumhurbaşkanı oldu. 
Gerçi Demirel gibi ülkemizin en seçkin okullarından İTÜ’yü bitirmedi. 
Üniversitede okuduğu bile kuşkulu iken cumhurbaşkanı oldu. 
Villalarının, Sarayı’nın taharet suyu geçen aksamının altın suyuna bandırıldığı iddiaları karşısında acze düştü. Kendisini ancak hakaret ederek savunabildi. 
Demirel zengin değildi. Köyünde kardeşi Şevket Demirel’in adına kurduğu “S.D. Müzesi” dışında, evinde zengin bir kitaplığı ve kravat koleksiyonu dışında bilinen bir lüksü ve zenginliği yoktu. 
Tayyip Bey ise, yabancı finans dergilerine göre, dünyanın en önde gelen dolar milyarderi siyasetçilerindendir. (Bunun ilk ipucunu veren Rahmi Koç’tur. Koç, kendisi için İstanbul Belediye Başkanlığı sırasında “Onun 1 milyar doları var!” diyen kişidir. Ki Koç, ülkemizde “milyar dolar” ile “milyon dolar”ı karıştırmayacak tek kişidir!)
Demek ki, Tayyip Bey’in de dişleri siyasete atılmadan önce ayrıktı. Ama nazara gelmesin, kuşku çekmesin diye sonradan aralarını doldurttu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 273 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 185 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar