Başlıksız yazı...

‘Herkes Osmanlıca öğrenecek!’ buyurdu. “Mevhum” ile “mefhum”u karıştıran bakanları var. “İkametgâh”ın ilk “a”sını, kâğıdın “kâ” hecesiyle...

‘Herkes Osmanlıca öğrenecek!’ buyurdu.
“Mevhum” ile “mefhum”u karıştıran bakanları var. “İkametgâh”ın ilk “a”sını, kâğıdın “kâ” hecesiyle yanlış telaffuz eden başbakan yardımcılarına hadi kulak tıkadık diyelim.
Ya vekilleri? (Vekil demişken sorsak: Barış sürecinde İmralı’ya nispet için, “Benim ‘75 tane’ Kürt vekilim var” demişti. Devlet Bey’i kızdırmaktan da korkulmuyorsa, şu andaki “rezerv” kaç?
Ninelerin esamisi zaten yok, dedelerinin mezar taşından sınava çekilse Damat Bey dahil, vekillerinden kaçı geçer?
Oysa biraz mezar taşı okumaya teşvik için, biraz da “soy-sop tutkunu” Devlet Bey’e kıyak olsun diye, “e-devlet”e, 80 milyonun yedi ceddi yüklendi. 150-200 yıl öncesinin kayıtlarına ulaşıldı.
Bir de sadece 40 yıl geriye gidilse ve şu “diploma kaydı” da çıkartılsa. Diploması tartışılan biriyle ittifak, Doç. Dr. Devlet Bey’in adına da yakışmıyor, ilmine, irfanına da...

*** Ankara’da adı İngilizce bir AVM’nin kurdelasını keserken, “Ne bu özenti ya!? Bu ismi değiştirin!” buyurdu.
Aldıran olmadı. Özentiyi daha üst seviyeye taşıyıp aynı isimle başka semtte bir de “rezidans” açtılar.
Yüzlerce yıllık Sultanahmet Camisi’ne gölge düşüren işadamına küsmüştü. Artık bu defa küslük de müeyyide olmaktan çıktı.
Diktatör, söz meclisten dışarı “dikte eden” anlamında Latince. AKP liderimiz baktı ki, “dikte” yetmiyor, işi yazıya döktü: KHK üstüne KHK yayımlıyor.
CHP İstanbul Milletvekili

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 187 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar