Mutluluk siyasal değil kimyasaldır

Aziz Nesin, oran verdiği için mahkemeye düşmüştü. İngiliz nöroloji profesörü, belki de ondan ve mizahından esinlenmiş, bu yüzden sosyal medyada yüzdesiz konuşuyor: “O kadar çok fazla sayıda aptal...

Aziz Nesin, oran verdiği için mahkemeye düşmüştü. İngiliz nöroloji profesörü, belki de ondan ve mizahından esinlenmiş, bu yüzden sosyal medyada yüzdesiz konuşuyor:
“O kadar çok fazla sayıda aptal insanla çevriliyiz ki!.. Bunu hâlâ fark etmediyseniz, siz de onlardan birisiniz! Mesajı silin hayatınıza devam edin. Dünya ve ülkeler nüfusunun zeki, kültürlü ve birikimli insanlardan oluşmadığı bir sır değil. Bu kitlenin değişmesi mantıklı ve zeki davranması mümkün değil. Aptal değilim diyorsanız, azınlıktasınız ve bu yüzden değişim sizden başlamalı.
Bir ilaç geliştirdik, zekâ düzeyinizi kalıcı olarak düşürüyor.. Sakın ha ‘Neden’ demeyin. Çünkü düşük ve durgun zekâlı yurttaşlar için hayat çok daha kolay. Bu ilaç sayesinde siz daha mutlu, ülkeniz ise daha huzurlu bir yer haline geliyor. Merak etmeyin yine oy vermeye ve mitinglere gidebilir, sevdiğiniz dizileri, gazeteleri yine izlersiniz. Bu ilaç sadece içinizdeki endişe, kırgınlık ve kızgınlıkları yok edecektir. En önemlisi de şu: Bu ilaç sizi azınlık olmaktan çıkaracak, mutlu - huzurlu büyük çoğunluğa dahil edecektir!” (Cornelius Grouppe)

*** Sağlık Bakanlığı rakamlarına göre ülkemizde yılda 8.6 milyon kişi ruh ve sinir hastalıkları doktoruna başvuruyor.
Antidepresan kullanımı ise her yıl artıyor. Son 5 yılın artışı yüzde 25.6!
Yılda yaklaşık 50 milyon kutu psikolojik ilaç reçetesi yazılıyor. Evet, elli milyon!
Türkiye Psikiy...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 273 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 185 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar