Yazılı basının geleceği...

Herkes kararını verdi: Yazılı basın ölüyor..On onbeş sene daha ya gider ya gitmez hesabı yapanlar bile var.Neden?Önce televizyonlar.. Ardından internet gazeteciliği.. Sosyal medya.. derken eski usul basılı kağıdı...

Herkes kararını verdi: Yazılı basın ölüyor..
On onbeş sene daha ya gider ya gitmez hesabı yapanlar bile var.
Neden?
Önce televizyonlar.. Ardından internet gazeteciliği.. Sosyal medya.. derken eski usul basılı kağıdı ele alıp sayfalarını çevirmenin anlamı kalmadı, deniyor.
Basılı gazete alanların da işe duygusal baktığı, 50 ve üstü yaş grubunun piyasadan çekilmesinden sonra bu işin biteceği hesabı yapılıyor.
Ben de başka türlü bir hesap yapacağım. İster fantezi deyin, ister gerçekleri kabullenemeyen birinin avunması sayın.. İsterseniz farklı bir bakış açısı deyin.
Mukayese yapacak değilim. Her şey ortada.
Herkes aynı şeyleri söylüyor:
"Eskiden şöyleydi, şimdi böyle.. Dünyanın öbür ucu bilgisayarımın ekranında.. Artık sosyal medya sayesinde herkes editör, patron, yazar.. Sosyal medya gazetelerden ve hatta televizyonlardan daha iyi gündem oluşturuyor. İnternet gazeteciliği sayesinde herkes her şeyden anbean haberdar.. Yazılı basın bile ağırlıklı olarak internet üzerinden takip ediliyor."
....
Evet gazetelerin çoğu batacak.. Ama on onbeş sene sonra ayakta kalan yahut yeniden kurulacak olan iki gazete ülkenin ulusal gazetesi gibi olacak.. İnternet medyası, sosyal medya ve televizyonlarla kamu otoritesi arasında köprü görevi yapacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar