Yağmur Atsız 2011'de yazmış

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ Zaten o tarihten önce TSK üzerine yazmak pek mümkün değildi. Tabuydu ve niye öyleydi bilmiyorum.Bu teklifler bugün yapılsa bu kadar manidar olmazdı. Mukayeseleri, verdiği rakamlar şaşırtıcı....

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ


Zaten o tarihten önce TSK üzerine yazmak pek mümkün değildi. Tabuydu ve niye öyleydi bilmiyorum.
Bu teklifler bugün yapılsa bu kadar manidar olmazdı. Mukayeseleri, verdiği rakamlar şaşırtıcı. Bizde subay, astsubay, uzman er ve sivil memur sayısı 250.000'e yakın. Bir de acilen tugay sistemine geçilmeli demiş. Aşağıda Atsız'ın konuyla ilgili yazılarından seçilmiş paragraflar var:
"TSK ile ilgili olarak yazdığım son yazıya 'Huylu Huyundan Vazgeçmez!' başlığını atmışdım. Anlıyorum ki bu konudaki her yazıma aynı başlığı atabilirim.
...
TSK’da 365 general ve amiralle bir 'kumandan enflasyonu' vardır! Buna karşılık her teğmen olan aşağı yukarı mutlakâ albaylığa kadar yükselebildiğinden takım ve bölük kumandanı sıkıntısı yaşanmaktadır. 250.000 kişilik Alman ordusundaki toplam general ve amiral sayısı 29’dur. Şimdi mevcûdu 160.000’e indirince daha da azalacakdır.
General ve amirallerimizdeki bu darbe ve cunta merâkı ideolojik bir tornadan geçmişlik kadar işsizlikden de kaynaklanmakdadır. O bakımdan en aşağı beş yıllık bir süre için terfîlerin her seviyede durdurulup normal hiyerarşik piramidin yeniden tesîsi elzemdir. GK başkanlarının her demokratik ülkede olduğu gibi savunma bakanları 'emrine' verilmesi hâkezâ! Ayrıca özellikle general ve amirallerle zevcelerine tanınmış bulunan ve 'Majestelerinin Ordusu'nda dahî eşine rastlanmayan ayrıcalıklar derhâl kaldırılmalı ve garson ve uşak olarak çalıştırılan yaklaşık 180.000 Mehmedcik sür’atle aslî görevlerine döndürülmeli, zâten genel askerlik mecbûriyeti çağdışı bir uygulama olduğundan hızla profesyonel TSK’ya geçilmelidir.
Ek olarak OYAK gibi askerlikle hiç alâkası bulunmayan 'bol akçalı' işler askeriyenin uhdesinden alınmalı ve en önemlisi eğitim sistemi 21. Yy.’ın ihtiyaçlarına cevab verecek niteliğe getirilmelidir.
(...)
Eğer siyâsî iktidar profesyonel orduya geçmeyi gerçekden kararlaştırırsa önce dört ordu (1., 2., 3. Ordular ve Ege Ordusu) büyük bir hızla lağvedilmeli ve onların yerine en fazla 250.000 mevcudlu ve tamâmı 'tugaylar'dan teşekkül eden tek bir ordu kurularak kumandası doğrudan KKK’ya bağlanmalıdır. Tugay, mâlûm, müstakilen operasyon yeteneğine sâhib en küçük 'büyük' birlikdir ve yanılmıyorsam doğru dürüst NATO orduları çokdan bu sisteme geçdiler bile. Alay, tümen, kolordu ve ordu karargâhlarının aradan kalkması sâyesinde hem hâlihazırdaki hantal ve alabildiğine uzun emir-komuta zinciri adamakıllı kısalacak hem de binlerce subaylık tasarruf sağlanacakdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar