Seçmece bunlaaaarrr!

Millî irade tecelli etti ne demek abi?Millet toplandı, sandığa gitti, oylar sayıldı, ekseriyet şu yönde karar verdi, demek.. Ben böyle anlıyorum.Peki insanlar bu dünyada bir tek bu ülkede mi sandığa gidiyor? Hayır.....

Millî irade tecelli etti ne demek abi?
Millet toplandı, sandığa gitti, oylar sayıldı, ekseriyet şu yönde karar verdi, demek.. Ben böyle anlıyorum.
Peki insanlar bu dünyada bir tek bu ülkede mi sandığa gidiyor? Hayır.. Diğer ülkelerde neden bizim gibi millî irade tecelli etti, edecek, denmiyor.
Merkel'in, Putin'in, Obama'nın kampanyalarında, "Ulusal irade tecelli edecek" muadili bir söz duydunuz mu?
Bu abartının bir sebebi olmalı.
....
Bağımsız Türk mahkemeleri.. Bunu da çok duyardık. Neden? Alman neden kullanmıyor, İngiliz, Amerikalı? Ya onlarda mahkemeler bağımsız değil ya da ne olabilir..
...
Biz milletimizin hizmetkârıyız. Bu ne demek? Obama milletinin nesi? Merkel, Putin?
...
Türkiye'yi kimse yönlendiremez. O zaman Amerika'yı, Rusya'yı, Almanya'yı, İngiltere'yi yönlendirebilirler. Onlar, kimse bizi yönlendiremez, demiyor. Yönlendirelim abi.
....
Demokratik laik sosyal hukuk devleti.. İlginç. Bölünen Almanya'nın doğu tarafının adı Demokratik Almanya Cumhuriyeti idi. Batının öyle bir kompleksi olmadığı için Federal Almanya idi.
Önce bölünüp sonra birleşen Yemen'in biraz demokrasi bulaşığı olan tarafında "demokratik" kelimesi başlığa çıkarılmazdı. Öbür tarafının adı Demokratik Yemen Cumhuriyeti idi.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar