Sanal âlemin serserileri

Biz nasıl günlerden geçiyoruz, bu günlerin bir adı var mı? Şu anlamda soruyorum: Diyebilir miyiz ki, sıkın dişinizi bu günler geçecek, bu yaralar kabuk bağlayacak ve şu kadar zaman sonra normal hayatımıza...

Biz nasıl günlerden geçiyoruz, bu günlerin bir adı var mı? Şu anlamda soruyorum: Diyebilir miyiz ki, sıkın dişinizi bu günler geçecek, bu yaralar kabuk bağlayacak ve şu kadar zaman sonra normal hayatımıza döneceğiz.
Vade öngören, belli bir tarihi ima eden yok.
Büyük laflar var. 100 yıllık mücadeleymiş.
Neyin mücadelesiymiş soran yok.
Düşünen yok.
Bağıranlar var.
...
Sosyal medyada ilk ahlaksız organize grubu kim kurmuştu, hatırlayanınız var mı? Ben dershane tartışması günlerinde diye hatırlıyorum.
O ilk grubun ahlaksızlığından sonra organize olma modası başladı. Kamu görevlileri bile hakaret üslubu kullanıyor.
İnsanlar bölük bölük görev yerine göre, doğudaki terör işine takılacaksa devletim-vatanım başlığı atında sağı solu taciz ediyor. Diğer konulara el atılacaksa sindirme timi gibi çalışıyor. Bunlara bu görevi kim veriyor, görev verenlerin beklentisi ne? Amaaaan neyse ne o tarafı derdim değil.. Bir gün bu işler de bitecek mi, sanal ortamda, insanlar normal hayatına dönecek mi, insan olacaklar mı onu merak ediyorum.
Günlük hayatta normal görünenlerden bazıları sanal ortamda anormalleşiyor. Programlanmış bot hesap gibi oluyor. Ağzı bozuluyor. Sanki sabahlara kadar dağda terörist kovalıyormuş gibi konuşuyor. Bu iş parayla da çekilmez. Parasızsa organize edip pışpışlamakla da çekilmez. Bu kadar yaşını başını almış insanı yeni ergen moduna nasıl sokabiliyorlar?. Sadece parayla olmaz gibi geliyor bana. Bu işlere çok teşne bir grubun olması lazım.
....
Bu timlerin bir görevi de insanları sindirmek. Bu işler biraz daha devam ederse sanal ortamın sokak serserisi gibi dolaşmak. Dün belki o telaşlı günlerde aynı usulle mukabele etmek için bir ihtiyaçtı. Bugün artık değil. Pek çoğu nefrete sebeb oluyor. Kaşarlanan bu tipleri toplayıp zarif bir ekip mi sürseniz piyasaya..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar