Organik ekmek Organik kafa

Türk, oturduğu yerden akıl yürütür. Araştırmaya, bilgi toplamaya, topladığı bilgiyi teyit etmeye ihtiyacı yoktur. Ben de Türküm, İHE'nin organik tam buğday ekmeğinin üzerinde yazanları okuyup akıl...

Türk, oturduğu yerden akıl yürütür. Araştırmaya, bilgi toplamaya, topladığı bilgiyi teyit etmeye ihtiyacı yoktur. Ben de Türküm, İHE'nin organik tam buğday ekmeğinin üzerinde yazanları okuyup akıl yürüttüm.


Ekşi mayalı diyor.. Ekşi maya kullanmanın külfeti ve maliyeti var. Hamurun mayasını kattıktan sonra 7-8 saat bekleteceksiniz.

Organik tam buğday kullanılmıştır, diyor.

"Bu ürün organiktir" diyebilmek için bir dizi şart var.. Biri de tohumun genetiği ile oynanmamış olacak. Yani ıslah edilmiş buğday olmayacak. Başkası şu kadar dönümden 100 birim buğday alırken siz 45 birime razı olacaksınız. Sonra o ekmeği 2.5 liraya satacaksınız. Özel sektör böyle bir ekmeği 5 liraya, bazı yerlerde 10 liraya satıyor. Belediye 2.5 liraya satıyor. Belediyenin 2.5 lirası özel sektörün 5 lirasına denktir. Fiyattan yola çıkarak şüphelenmeye gerek yok. Ama bir problem daha var. İHE, sattığı ürünlerden bazılarını taşeron firmalara yaptırıyor. Bu ürün de taşeron firmalara yaptırılıyorsa ne kadar denetlenirse denetlensin Türkün alışkanlıkları hesaba katıldığı zaman bu işle oynamadan olmaz. Unu ile oynarsın, azıcık katınca bir şey olmaz dersin.. Arayan soran olmazsa biraz daha katarsın.. ekşi maya ile oyalanmaya gerek yok, bugün de böyle olsun dersin.. Arayan soran olmazsa adı ekşi maya kalır vs.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar