O d a c ı

İthalata heveslenen bir arkadaşımdan söz etmiştim.Hani, “Hayırdır, bu ithalat hevesinin sebebi ne?” dediğim zaman; “Yahu benim iş yerinin mülk sahipleri üç kardeş.. İkisi ilkokul terk, biri ilkokulu zar zor...

İthalata heveslenen bir arkadaşımdan söz etmiştim.
Hani, “Hayırdır, bu ithalat hevesinin sebebi ne?” dediğim zaman; “Yahu benim iş yerinin mülk sahipleri üç kardeş.. İkisi ilkokul terk, biri ilkokulu zar zor bitirmiş.. Milyon dolarlarla oynuyorlar.. Her ay bir iki gayrimenkul alıyorlar. Bu üç kardeşin aklını toplayıp ikiyle çarpsan benimki kadar etmez” diyerek ithalat yapmaya niyet eden arkadaşımdan.

...

Aklı toplama çıkarma hesabına uymayan biri daha var.
Bizde odacıydı, emekli oldu. Şimdi turizm işi yapıyor.
Son geldiğinde iki otobüs aldım, birini şoföre verdim, birini ben kullanıyorum.. Hoşuma gittiği için kullanıyorum, demişti.
Getir götür aralarında soluklanırken hem bir sigara içer, hem de yarılayıncaya kadar bir şeyler söyler giderdi.
94 krizinden önce, “Abi devalüasyon geliyor, haberin olsun” demişti.
94 krizinden hemen önce borsaya heveslenenlere, “şimdi kağıt alacak zaman değil”, derdi. Kaale alan olmazdı ama kendisi söylediklerini yapardı.
Kriz ertesi kendince varını yoğunu borsaya yatırdı. Getir götür molalarında, “Beklentim bire on” diyordu.
Dediği gibi oldu.
Üç beş ay sonra, o kağıttan çıktım, yarısına bir ev aldım.. Öbür yarısı ile filan kağıda girdim dedi.
2001 krizini tahmin etti.
Ayaküstü açıklamalarının tek müşterisi bendim. Bir gün, “Yahu dedim, seni ekonomi editörü, ekonomi editörünü de odacı yapmak lazım..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar