Mala davara faydası olmayan işler…

Biz neden habire bir yerlerin, okulların, meydanların, caddelerin adını değiştiriyoruz. Fırat İlkokulu.. 939'da açılmış. 70 yılını devirmiş. Adamın orada dedesi okumuş, babası okumuş, kendisi...

Biz neden habire bir yerlerin, okulların, meydanların, caddelerin adını değiştiriyoruz.

Fırat İlkokulu.. 939'da açılmış. 70 yılını devirmiş. Adamın orada dedesi okumuş, babası okumuş, kendisi okumuş.. Üç nesil. Sonra birileri toplanmış, hadi bu okulun adını değiştirelim demiş.
Derdiniz ne?
Devlet, 960'tan sonra işini gücünü bırakıp köylere isim aramış. Millet 40 sene eski adı şuydu yeni adı bu diyerek köyünü diğerine hatırlatabilmiş.
Belediye meclisi toplanıyor 40 yıllık meydanın adını değiştiriyor.
Sonra gelenler başka isim koyuyor.
Köprü adı değişiyor, havalimanı adı değişiyor.
12 Eylül'den sonra Rauf Tamer bir kampanya açtı Yeşilköy Havalimanı'nın adı değişti. Yap yenisini ne isim koyarsan koy.. Eskiyi niye değiştiriyorsun.
12 Eylül olur her tarafta Evrenli isimler..
60 ihtilali olur içinde 27 Mayıs geçen okullar.
Memlekette en az 500 tane cumhuriyet ilkokulu, lisesi vardır.
Siyasilerin adı üniversitelere veriliyor. Rusya'yı bir ucdan öbür uca dolaşın bir tane Putin Üniversitesi.. Öbür ülkeyi gezin, sorun, akrabanızı arayın bir tane Merkel Üniversitesi, lisesi, bir diğerinde Obama Okulu bulamazsınız.
Sizde -bizde- bu kadar çok olması vefadan değil. Riyakârlık bile değil. Öyle olmasa yap boz tahtası gibi yazıp silmeyiz. Bu bir hastalık. Hastalığın yaygın olduğu ülkeleri alt alta yazıp sizi üzmek istemem. Bırakın şu isim verme, isim değiştirme işini.. Doğal seyrine bırakın. Encümen kararıyla, belediye meclisi kararıyla medeniyet olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar