Kerrat cetveli

Bu güzel ülke, dünyada bir eşi, benzeri, biraz benzeyeni olmayan bir ülke.. Burada yapı farklı.. Göründüğü gibi değil.. Orta hâlli bir adam Irak’ı sorsanız size anlatır.. Küba’yı...

Bu güzel ülke, dünyada bir eşi, benzeri, biraz benzeyeni olmayan bir ülke.. Burada yapı farklı.. Göründüğü gibi değil.. Orta hâlli bir adam Irak’ı sorsanız size anlatır.. Küba’yı sorsanız anlatır.. Eski Sovyetler’i sorsanız anlatır.. Azerbaycan’ı anlatır.. Türkmenistan’ı anlatır.. İran’ı anlatır.. Türkiye’yi kimse anlatamaz.. Çoğu anlayamaz da..
Burada kelimelerin karşılığı farklı..
Din farklı, kutsal farklı, vatan farklı, istikrar farklı, iktidar farklı, ideoloji farklı, kahramanlık farklı, şehidlik farklı, demokrasi farklı, ekonomi farklı.. Üstelik bu kelimelerin ne zaman ne anlama geleceğine karar verenler farklı.. Hiyerarşi farklı.. Ulusal güvenlik farklı..
....
Tekrar hatırlatıyorum: Kendinizi akıntıya bırakın, rahat edersiniz.. Burada hak ararken, haksızlığı sorarken.. mukayese yapmayın, niye böyle demeyin, adalet beklemeyin.. kanunun bana verdiği hak, anayasamız diyor ki, yönetmeliğe göre gibi mesnetlere sığınmayın.. Herkese haklı olduğunu söyleyin, başkalarının kural ihlaline karışmayın.. siz kuralları ihlal etmemeye bakın.. Olup biteni seyredin.. Döne dolaşa, itişe kakışa, direne sürüne işler hepimizin anlayabileceği bir tarafa doğru gidiyor.
O noktadan sonra normal konuşup normal yazmaya başlarız.. Şimdi herkes idareten konuşuyor, usulen yazıyor.. Vaziyeti idare ediyor. Niye bilmiyorum.

EVVEL ZAMAN İÇİNDE

Kemalettin Tuğcu'nun hikâyeleri hâlâ satılıyor mu?
Her hikâyede "oku da adam ol"un altı çiziliyordu.
Çoğu hikâyede kötü bir üvey anne vardı. Çocuk üvey anneye rağmen hem çalışıyor, hem okuyor doktor olduğu gün hayatı kurtuluyor.
Mühendis olduğu gün hayatı kurtuluyor.
Üvey anne de eninde sonunda çocukla karşılaşıyor.
Bir de ne görsün, çocuk bahçeli müstakil bir evde oturuyor.
Otomobili var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar