Hot-zotla olmayacak işlerden biri..

Dört arkadaş aynı Türkiye'de aynı üniversiteden mezun olmuş. Üçü burada biri Japonya'da master yapmaya karar vermiş. Japonya'ya giden, Mr. Asil mahlasıyla yaşadıklarını Ekşi Sözlük’te...

Dört arkadaş aynı Türkiye'de aynı üniversiteden mezun olmuş. Üçü burada biri Japonya'da master yapmaya karar vermiş. Japonya'ya giden, Mr. Asil mahlasıyla yaşadıklarını Ekşi Sözlük’te paylaşmış. Hem güzel notlar hem de birçok işin hot-zotla olamayacağını gösteriyor. Bu birkaç fırın ekmek yeme işi de değil..
.....
"Tembel bir insan olduğum için üniversiteden 2,40 ortalama ile mezun oldum. Ben de birçok insan gibi mecburiyet olmadan bir işi yapmayan birisiyim ve ülkemizin eğitim sistemi beni öğrenmeye mecbur bırakmıyor. Birkaç sene önce çıkmış soruları veya kitap/ders notlarının belirli sayfa aralıklarını ezberleyerek üniversite öğrencilerinin yüzde 80'i gibi sınavdan bir gece önce çalışıp bir saat sonra unutarak dört yılı tamamladım.
...
Dört arkadaş master yapmaya karar verdik. Aralarında en tembel ve en az sorumluluk sahibi olan bendim. Master eğitimimi Japonya'da yapmaya karar verdim. Diğer üçü eğitim hayatlarına mezun olduğumuz üniversitede devam ettiler.
Üç arkadaşım da hem master yapıp hem de KPSS'ye çalıştılar. Ayda bir iki defa okula giderek mezun oldular. Akademik danışmanları bunlara bir İngilizce makaleyi Türkçeye çevirmeleri için bir ay süre verdi, yaptıkları deneyleri ayda bir kere okula giderek tamamladılar.
Ben, Japonya'ya geldiğim günden itibaren günde ortalama 12 saat çalışmaya başladım. Ortalama 12 saat, hafta sonları dâhil, bazı günler 18 saat çalışırken bazı günler sadece 6-7 saat çalışarak kendime vakit ayırdım. 12 saat çalışmak zorundaydım çünkü mecbur bırakıldım. İngilizcem ve bölümüm hakkında genel bilgilerim yeterli değildi. Belki de üniversitenin en düşük seviyedeki öğrencisi bendim, bu şekilde inandırıldım ve çalışıp öğrenmeye mecbur edildim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar