Hormonlu STK'lar

Nevzat Tandoğan'ın meşhur olan bir sözü var: Komünizm gelecekse onu da biz (devlet) getiririz, size ne oluyor.Şimdi fıkra gibi dilden dile dolaşıyor ama adam bunu söylemiş ve inanmış da. Bugünkü metodlarla...

Nevzat Tandoğan'ın meşhur olan bir sözü var: Komünizm gelecekse onu da biz (devlet) getiririz, size ne oluyor.
Şimdi fıkra gibi dilden dile dolaşıyor ama adam bunu söylemiş ve inanmış da. Bugünkü metodlarla karşılaştırıldığında bu adamın tarzı çok babacan görünüyor.
...
Bizdeki mesleki organizasyonların, teşkilatların hepsinin bir tarafında devlet olmuş.
Öğrenci derneği kurulmuş, başında, kenarında köşesinde devlet adına iş yapanlar.. Dernek de sağ bir dernek.
Anadolu’dan gelen muhafazakâr aile çocuklarını çevresinde toplamış, yönlendirmiş, lazım olduğu zaman lazım olduğu kadar kullanmış.
Hadi bir de sol dernek kuralım, denge olsun demişler..
Devlet şöyle böyle baroların kuruluşuna öncelik etmiş.
Ticaret odası kurmuş, o devirde başına yed-i eminini koymuş.
Sendika kurmuş.. kuruluşuna öncülük etmiş, kontrol altına almış.
Mühendis odaları kurmuş.
Diyanete bir köşesinden girmiş.
Vakıflarına el atmış.
Devlet girmiş-çıkmış deyince bazılarının kafası karışabilir. Bu resmî müdahale değil.. İster kurucu iradenin sivil uzantısı deyin, ister son zamanlarda adı dava konusu olan teşkilat deyin, ister kullanıla kullanıla yalama olan derin devlet deyin, beğenmiyorsanız resmî kılıklı menfaat çetesi deyin.. isim bulamıyorsanız bizim gibi ülkelerde böyle müdahaleler hep olur ama nasıl olur net değil deyin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar