Çok çalışmayın

TBMM ne iş yapar? Kitaplar yasama görevi diyor.. Kural koyar. Ağız alışkanlığı kanun çıkarır, diyelim. Bir de yürütmeyi denetler kısmı var ama teorik pratikte bir anlamı yok. Ve şöyle...

TBMM ne iş yapar? Kitaplar yasama görevi diyor.. Kural koyar. Ağız alışkanlığı kanun çıkarır, diyelim. Bir de yürütmeyi denetler kısmı var ama teorik pratikte bir anlamı yok. Ve şöyle düşünelim: Parlamento iki yıl tatile girse ne olur? Yani o memlekette hangi iş aksar ve neden aksar?
Bir yani daha: Yürütme mevcut kanunlarla memleketi neden iki yıl idare edemez. Sabah akşam neden kanun çıkarmaya ihtiyaç duyulur. Çok partili hükümetler zamanında, koalisyonlar döneminde, "Ah ah denirdi, şöyle tek parti iktidarı olacak ki, derdimize merhem olacak kanunlar şıp diye çıksın..."
Bu derde derman merhem (kanun) tüketilen bir şey mi ki, bittikçe yenisi çıkarılıyor. Bu neticede bir kural. Bu kuralı teorik olarak bir arada yaşama iradesi gösterenler adına, onun temsilcileri bir araya gelip koyuyor.
Bu kadar sık değiştirme ihtiyacı olunca;
Kural koyduk ama eksik kaldı,
Koyduk ama işe yaramadı, koyduk ama yeni ihtiyaç doğdu, anlamına gelmiyor mu?
Geleneği olmayan, düzeni nizamı oturmayan ülkelerde sabah akşam kanun çıkarılır. Bir de müstemlekelerde çok sık kural değişir. Yap boz tahtası gibi. Oturmuş bir sistem olsa neden sabah akşam, seri bir şekilde geceli gündüzlü çalışarak kanun çıkarma ihtiyacı olsun ki.. Durmuş oturmuş ülkelerin ulusal meclisleri sabah akşam kanun çıkarıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar