Cin şişeden çıkarsa

Masallarda, masal kahramanı sihirli bir lamba bulurdu.. Lamba yere düşünce içinden bir cin çıkardı. Cin, dile benden ne dilersen derdi.. Kahramanlar da genelde ufak tefek şeyler isterdi.Bazen düşünürüm: Onu istiyoruz, bunu...

Masallarda, masal kahramanı sihirli bir lamba bulurdu.. Lamba yere düşünce içinden bir cin çıkardı. Cin, dile benden ne dilersen derdi.. Kahramanlar da genelde ufak tefek şeyler isterdi.
Bazen düşünürüm: Onu istiyoruz, bunu istiyoruz.. Ülkemizden şikâyet ediyoruz.. Sihirli lambadan masallardaki gibi bir cin çıkıp, benden bir şey dile ama kendin için değil, ülken için.. Nasıl bir ülke hayal ediyorsan sen gözünü açıp kapatınca öyle bir ülken olacak dese.. Bir ülke hayaliniz var mı?
Nasıl bir ülke olsun?
Nasıl yönetilsin. Adalet sistemi nasıl olsun. İmarı nasıl olsun. Amerika gibi mi olsun, Rusya gibi mi.. İsviçre gibi mi.. İran gibi mi.. Malezya gibi mi.. Suudi Arabistan gibi mi.. Yunanistan gibi mi?
Yoksa, canım ne gerek var şunun gibi bunun gibi olmaya kendimiz gibi olalım mı diyoruz.. Biz tam olarak neye benziyoruz.
Sırtüstü yatarak mı geçinelim, azıcık terleyelim mi?
....
Tutturmuşlar bağımsız ülke.. Bağımsız ülke nasıl olur? Karar verince ele geçecek bir şey mi? Kurtuluş Harbi masalları bile yarı yarıya bağımsızlık üzerinedir. Ülkede ileri gelenlerden bir kısmı bağımsızlık diye tutturmuş, öbürleri ise, amaaan, neyimize lazım bağımsızlık.. Gidip büyük devletlere sığınalım demiş miş de.. Mandacılara rağmen ülke bağımsız olmuş da..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar