Cemaat cepheden çekilme emrini ne zaman alacak?

Cemaat çok uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti'nin insan kaynakları departmanı gibi çalışmış. Sadece yargıda, poliste, eğitimde değil hemen her kurumda eleman alım işine bakmışlar. Seçmişler...

Cemaat çok uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti'nin insan kaynakları departmanı gibi çalışmış. Sadece yargıda, poliste, eğitimde değil hemen her kurumda eleman alım işine bakmışlar. Seçmişler, ayıklamışlar, bazılarını kayırmışlar.. Bir dönem kamuya geçişin tek kapısı gibi olmuşlar.
Çok ilginç hikâyeler de var. İki sene önce sürtüşmenin başladığı kavganın gün yüzüne çıkmadığı dönemde, bazı kurumlara personel alımında cemaat mensubu olanlar ayıklanmaya başlanmış. İşte filan kurumda yazılı sınavı geçen şu kadar adam.. Heyet kurmuşlar. İlk elemeyi geçen ve paralele bulaşık olanlar ayıklanacak. Adamlar ayıklayacak heyette de ağırlıkta oldukları için, cemaat bulaşığı olmayan ne kadar adam varsa, "bunlar cemaatçi" diyerek üzerlerini çizmişler.
Kamu kurumlarında tutunma arzusunun bu derecesinin masum makul bir açıklaması ne olabilir? Bu, "her Türk vatandaşının herkes gibi şuraya buraya girme hakkı vardır"la geçiştirilebilecek bir şey değil. Bu saatten sonra derdimiz de değil. Benim dert değil de merak ettiğim şu: Bu adamlara ne zaman cepheden çekilme emri verecekler? Çok yakınmış gibi geliyor bana.. Belki seçimlerden altı ay sonra.. Çekiliyoruz emri alacaklar ve ses soluk kesilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar