Celal Şengör'ün necasetle imtihanı

Gaza getirdiler adamı. Kıvrak zekâ da yok. Anadolu köylüsünün zekâsını küçümsedi. Punduna getirip rezil ettiler. Bir programda, insanlara dışkı yedirmek işkence değildir, bal gibi yenir dedi. Dün...

Gaza getirdiler adamı. Kıvrak zekâ da yok. Anadolu köylüsünün zekâsını küçümsedi. Punduna getirip rezil ettiler.

Bir programda, insanlara dışkı yedirmek işkence değildir, bal gibi yenir dedi. Dün öğrenciler odasının kapısına afiyet olsun notuyla birlikte fast food kovası ile dışkı koymuşlar.
Bir başka programda özür diledi ama artık kurtuluşu yok. Her adımı ve demeci necasetle hatırlanacak.
...
Zengin bir ailenin çocuğu.. gidip eğitim meğitim de yapmış.. kendisini aristokrat zannediyor.
Bütün argümanı: "Bir aristokrasi oluşturulmalıdır, bunlar toplum adına düşünmelidir. Karar verilmelidir. Toplum hödüktür; oklokrasi yapıyor. Oy kullandırılmamalıdır."
Adam diyor ki ben hayatta en çok askeri severim. Asker elittir. Peki asker nasıl elit oluyor.. Çoğu taşralı aile çocuğu.. Ona göre şöyle oluyormuş:
Elitizm doğruyu bilmek değil bulma çabasıymış.
İlber Hoca bile bu kadarı fazla kaçtı, demiş.
35 senedir alışveriş yapmadığını, ekmek dahi almadığını iftiharla söylüyor.
Amerika'dan geldikten sonra bir kere bile otobüse binmemiş.. Bir kere bile halkın arasına karışmamış.
...
Diyarbakır cezaevinde yapılanları savunmanın, sağcı ol, solcu ol, ateist ol.. ne olursan ol tevili mümkün değil. Orada zulmün sınırları aşılmış..
Avrupa folkuna bayılırmış.. Müzik dinlemezmiş. Dinlemek istediği zaman Viyana'ya gider operasını dinler gelirmiş. Almanya'daki madenci kültürünün ürettiği şarkıları dinlermiş ama bizim türküler ona hitap etmiyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar