Bir varmıııış bir yokmuş...

Emekli Büyükelçi Ümit Pamir, Cansu Çamlıbel'e konuşmuş. Biz bu üslubu terk edeli çok olmuş. Bizde her konunun düşmanları var, dostları var, yolunu sapıtıp ihanet edenleri var. Değerlendiren yok....

Emekli Büyükelçi Ümit Pamir, Cansu Çamlıbel'e konuşmuş. Biz bu üslubu terk edeli çok olmuş. Bizde her konunun düşmanları var, dostları var, yolunu sapıtıp ihanet edenleri var. Değerlendiren yok. Kıdemli hariciye mensupları konuşsa yüzde 96'sı Pamir'in söylediklerine benzer şeyler söyler.. Ama konuşmazlar. Zaten konuşmalarını talep eden yok. Ben bu konuşmadan kısa notlar çıkardım, merak edenler bütününe göz atabilir. Etmeyenler slogan atabilir.. Nasıl arzu ederseniz.

* Türkiye bölgesinde ciddi ve iyi bir aktördü. Arabuluculuk işleri yapıyordu. Fakat sonra kendimizi dev aynasında görmeye başladık. Artık farkındaysanız bölge sorunlarında gelip bize danışan yok ama biz bağırıp çağırıyoruz. Dış politikada sert ve yumuşak gücünüzü bir arada nazara alıp konuşmanız lazım. Siz birdenbire ‘Bölgenin muhtarı ben olacağım’ diyorsunuz ama yapacak gücünüz yok.

* Sıfır sorun politikası gütmeniz için bir kere itidalli, karşınızdakini dinleyen ve onunla empati kuran bir politika izlersiniz. Bizse tam tersine çatışmacı bir politika güttük.

* Müslüman Kardeşler’i destekleyince bölgede liderlik rolümüzün daha kolay oluşabileceğini düşündük. Müslüman Kardeşler’e arka çıkar görünmemiz birçok Müslüman ülkede dahi soru işaretlerine yol açtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar