Balığın tırmandığı kavak

Konuştuğumuz her şey yalanmış gibi geliyor bana. Bu da bıkkınlığa, bezginliğe, yılgınlığa sebeb oluyor. Bazen hayal kurup diyorum ki, bu aradaki altı aylık dilimi atlayıp 2016'nın mayısından devam...

Konuştuğumuz her şey yalanmış gibi geliyor bana. Bu da bıkkınlığa, bezginliğe, yılgınlığa sebeb oluyor. Bazen hayal kurup diyorum ki, bu aradaki altı aylık dilimi atlayıp 2016'nın mayısından devam etme imkânı olsa.. Uyuyup 2016 mayısında uyansak, nasıl bir Türkiye'ye uyanmış oluruz?
Mesela terör bitmiş olur mu?
Müzakereler mi yeniden başlamış olur.
Suriye işi yoluna konulmuş olur mu? Olursa o sonuçta bizim payımız, dahlimiz, gayretimiz nasıl kayda geçer? Geçmiş olur.
Hükümette kim olur, tek parti iktidarı mı koalisyon mu?
Yoksa yine hükümet kurulamadığı için erken seçimi mi konuşuyor oluruz.
Bayram ziyaretinde partinin genel başkan yardımcılarından biri, "İnşallah tek parti iktidar olur da bir daha seçim yapmak zorunda kalmayız" dedi.
Masum bir temenni olabilir: Koalisyonlar fazla yürümez yine seçim yapmak zorunda kalırız.
Şuuraltının yansıması olabilir.
...
Kasım ayını atlamamın bir sebebi var. Ben sıkıntıları seçim sonucuna bağlayamıyorum. Haziranda koalisyon olmasaydı bugün bambaşka bir yerde olurduk, diyemiyorum.
Dolaysıyla seçim sonucu ne olursa olsun bu sıkıntının veya gerilimin devam edeceğini düşünüyorum.
Piknikte halat çekme oyunu oynayanlar gibi halatın iki ucuna asılıp duruyoruz. Hep bu hâlde duramayacağımıza göre ya bir taraf asılmaktan vazgeçecek ya da biri gelip halatı kesecek..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar