Bahçeli'nin konuşmalarını en iyi kim anlar

Grup toplantılarında aslında halka hitap edilir. Yani Bahçeli'nin ne demek istediğini bizim anlayabilmemiz lazım.Ne anladın diye sorarsanız, zorlanarak anladığım şu:Şimdilik sistem değişikliğinden vazgeçin...

Grup toplantılarında aslında halka hitap edilir.

Yani Bahçeli'nin ne demek istediğini bizim anlayabilmemiz lazım.
Ne anladın diye sorarsanız, zorlanarak anladığım şu:
Şimdilik sistem değişikliğinden vazgeçin, başkanlık sevdasını bırakın, ben destek vereyim partili cumhurbaşkanlığı ile fiili durumu resmiyete dökelim.
Aslına bakılırsa "partili cumhurbaşkanlığı", başkanlık sisteminin çok ötesinde.
Eğer cumhurbaşkanı partisine de hükmedebiliyorsa Başbakan genel sekreter gibi oluyor.
Örnekleri M.Kemal dönemi.
İsmet İnönü dönemi.
Gerçi şimdiye kadar biz hep, bu düzenleme o kadar kolay ki, tek satırlık anayasa değişikliğine muhtaç deyip durduk.. "Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisiyle ilişiği kesilir" hükmünün kaldırılmasıyla iş biter dedik ama bir de cumhurbaşkanının sorumsuzluğu ile ilgili düzenleme var. O nasıl yoluna koyulacak?. İşler oraya kadar gelebilirse belki kestirmeden onun da bir çaresi bulunur.
....
Bahçeli'nin konuşmasında, "MHP kongresi olmayacaksa bile yine ben seçileceğim" rahatlığı da var. Bir soru üzerine, "Yargıtay kararına saygılıyız" da dedi.
Burası da ilginç.
Eğer inceldiği yerden kopsun rahatlığı yoksa emin olduğu bir şeylerin olması lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar