4+4 olmadı 3+3 verelim

Dört yıllık uygulamanın sonunda, 4+4 sisteminden vazgeçileceği konuşuluyor. Tam vazgeçmek değil de elden geçirileceği demek daha doğru olur.Kaynak çok sağlam değil; deniliyor, söyleniyor kategorisinde ama yeni...

Dört yıllık uygulamanın sonunda, 4+4 sisteminden vazgeçileceği konuşuluyor. Tam vazgeçmek değil de elden geçirileceği demek daha doğru olur.
Kaynak çok sağlam değil; deniliyor, söyleniyor kategorisinde ama yeni sistem şöyle olacakmış:
İlkokul hazırlık 2 yıl
İlkokul 3 yıl
Ortaokul 3 yıl
Lise 4 yıl..
Bizim derdimiz ne, demeyeceğim kimse bilmiyor. İmam Hatipleri devre dışı bırakmak için mecburi eğitimi 8 yıl yaparken..
Sonra o uygulamadan intikam almak için 4+4 diyerek yola çıkarken aslında ne yaptığımızı bilmiyorduk.
Liseyi mecburi hale getirirken derdimiz ne olmuş olabilir. Bizi kim ikna etmiş olabilir.
Mecburi liseyi 4 yıla çıkarırken.. 4+4'le uyumlu olsun diye yapmış olabilir miyiz. Askeriyenin bakım ikmal bölümleri için anlatılan fıkralarda olduğu gibi hepsi eşit olsun, ilki de ortası da, lisesi de aynı olsun diyen biri çıkmış olabilir mi?
Eskiden, yazık bu milletin çocuklarına diyordum şimdi böyle düşünmek doğru mu emin değilim. Niye yazık olsun. Bu kadar gönüllü insan var. Dert ettikleri bir konu yok. Eğitim tünelinin bu ucundan girince öbür ucundan çıkmak 16 sene sürüyor. Devlet öyle böyle çocuklarınızı 16 sene oyalıyor. Parasını da herkesten alıyor. 3+3+3 olmuş 4+4+4 olmuş size ne? Vicdan azabı çekeniniz oldu mu?
28 şubat döneminde güya imam hatipler yasaklandı.. Şimdi hepsi açık, aidiyet hazzının dışında elinize ne geçti?
Yahu açıldı da ne iyi oldu çocuklarımız yeniden o güzel imkanlara kavuştular.. Doğru düzgün eğitimin tadını aldılar diyeniniz var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar