2 numaralı düşman

Anlaşılır şekilde ve tane tane konuşabilen insanların hayranıyım. Nasıl beceriyorlar o işi. Ben konuşurken kelimeler çıkışta sıkışıyor. Bazen üst üste biniyor, ne dediğim tam...

Anlaşılır şekilde ve tane tane konuşabilen insanların hayranıyım. Nasıl beceriyorlar o işi. Ben konuşurken kelimeler çıkışta sıkışıyor. Bazen üst üste biniyor, ne dediğim tam anlaşılmıyor. Tane tane konuşmak lazım. Azıcık yaymak lazım. Efendim değil, efendiiiiim, demek lazım. Allahtan yazarken konuşma zaafı ortaya çıkmıyor. Sanki yavaş konuşuyormuş gibi yazılabiliyor.
Efendiiiim, bugün şöyle bir konu kafama takıldı. Başka ülkelerde karşılığının olmadığını farkettim.

Mesela sıfat olarak hain. Kavram desek ne olur ki.. Birini devre dışı bırakmak isteyince hain damgasını basıyoruz. Abi niye hain? İhanet etti? Kime? Kim karar verecek? Bu işin çapraz sorgusu yok mu?

Bakın olmayınca ne oluyor?

Sultan Vahideddin'e de vatan haini denilebiliyor, Nazım Hikmet'e de, Menderes'e de.. İmralı mukimine de.. Deniz Gezmiş'e de.. Bunları yanyana getirince ortak özellikleri ne olabilir ki?
Hainler yine işbaşında.. Abi ne yaptılar size.. Vatana ihanet ettiler.. Tamam, ne yaptılar? Bana karşı durdular.
Bu ülkede iyi bir şey yapılamıyorsa sebebi nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar