Tutarlı değil... Sadece numara yapıyor!

Koalisyonun ikinci turunda kapısı çalınan ama çok da memnun olmuş bir görüntü vermeyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, tutarlı davrandığı için takdir ediliyor.  Ben de takdir ediyorum. Seçim...

Koalisyonun ikinci turunda kapısı çalınan ama çok da memnun olmuş bir görüntü vermeyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, tutarlı davrandığı için takdir ediliyor. 

Ben de takdir ediyorum.

Seçim günü söylediği sözün arkasında duruyor.

Bu tablodan (seçim sonuçları henüz “resmileşmemişti” ama tablo aşağı yukarı belliydi) sağlıklı bir hükümet çıkmayacağını düşündüğü için “erken seçim” demişti. O tavrını sürdürüyor.

Fakat benim takdirim biraz rezervli...

Bahçeli, yeni bir şey üretmediği, yeni bir pozisyonu temellük etmediği, sistemi işletecek yeni bir siyaset dili geliştirmediği, yani durduğu yerde durduğu için tutarlı.

Çok kötü bir koalisyon dönemi geçirmişti. Koalisyonu “çapa” olarak gördüğü ve koalisyon ortağı olarak aynı “kötü deneyimi” tekrardan yaşamak istemediği için tutarlı.

Kendisini dışarıda tutmaya özen gösterdiği ve bunu başardığı için tutarlı.

Hiçbir şey yapmazsanız, hiçbir şey söylemezseniz, hiçbir çaba göstermezseniz, tutarlı olursunuz. Durduğunuz yerde durmanız ve aynı yanlışları sürdürmeniz bile bu durumu değiştirmez.

En fazla, “Bak, adam yanlış olduğunu bile bile tutarlılığını sürdürüyor” derler.

Ki, bu da yargı yerine geçmez. Bilakis, “haklılığınızın” altı çizilir.

Siyasetimizin en tutarlı ismi Devlet Bahçeli, koalisyona hayır derken muhtemelen şöyle düşünmüştür: “Oturduğumuz yerden, sadece çözüm süreci aleyhinde konuşarak oylarımızı üç puan artırdık. Çözüm süreci tantanası devam edeceğine göre, hiç çalışmadan, hiç üretmeden, hiç zahmete girmeden oy oranımızı daha da yukarılara çekebiliriz. Kaldı ki millet bize ana muhalefet görevi verdi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar