Türkiye AB’yi mültecilerle mi tehdit ediyor?

Bir kısım AB’ci ve liberal kılığına girmiş FETÖ’cüye sorarsanız, evet, Türkiye Avrupa Birliği’ni göçmenlerle tehdit ediyor, göçmenlerin “yer...

Bir kısım AB’ci ve liberal kılığına girmiş FETÖ’cüye sorarsanız, evet, Türkiye Avrupa Birliği’ni göçmenlerle tehdit ediyor, göçmenlerin “yer beğenme” faaliyetlerine engel olmayacağını ve dolayısıyla göçmen anlaşmasının gereğini yerine getirmeyeceğini söylüyor.

Yani, Hollanda’ya kızarak, bütün bir Avrupa’yı cezalandırıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli de, yanlış okumadıysam, bunun şık olmayacağına ilişkin bir beyanda bulunmuş, göçmenleri işaretle “misafirlerimize ayıp olacağını” söylemişti.

Ben aynı kanaatte değilim.

Misafirlerimiz bir şeye zorlanmıyor.

Bundan sonra da zorlanmayacak.

Yani, misafirlerimize, “Buralarda çok eğleştiniz, gidin biraz da Avrupa’larda boy gösterin, biraz da oraların huzurunu kaçırın” denmeyecek, hiçbiri yer değiştirmeye mecbur bırakılmayacak ve göçe özendirilmeyecek... Bu bir “devlet politikası” haline getirilmeyecek.

Göçmen anlaşması imzalandığında, hükümetin başında Ahmet Davutoğlu vardı.

Davutoğlu bir de müjdeyle gelmişti:

Eylül ayında başlayacak vize muafiyeti beş ay öne (yani Mayıs ayına) çekiliyordu. (Oysa bu konu 2013 yılında karara bağlanmıştı, Eylül 2016 itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat edebileceklerdi.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.302 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar