Sizin delikanlılığınız süngü görünce biter

Genelkurmay Başkanlığı, gazeteci Hasan Karakaya için taziyede bulunmuş.  Normal ve olması gerekli bir davranış sergilemiş... Hayır, böyle olmamalıymış. Hasan Karakaya gibi şedit, ağzı bozuk...

Genelkurmay Başkanlığı, gazeteci Hasan Karakaya için taziyede bulunmuş. 

Normal ve olması gerekli bir davranış sergilemiş...

Hayır, böyle olmamalıymış.

Hasan Karakaya gibi şedit, ağzı bozuk ve “bayrak düşmanı” bir gazeteci için böyle bir girişimde bulunulmamalıymış.

Taziye mesajını ileten Özkürkçü Paşa’ya saydırıp duruyorlar... Ki, tanıdığım en beyefendi, en nazik askerlerden biridir.

Kendileri çok nezahetli, öyle ya... Hiç “şedit” değiller, ötekinin dünya görüşüne son derece saygılılar ve müthiş bayrak severler...

Hasan Karakaya’nın bayrak düşmanlığını bilmiyorum ama bazılarının bayrak logolu gazetelerinde hangi haltı karıştırdıklarını, kimlere (hangi bayrak düşmanı çevrelere) servis yaptıklarını, hangi bölücü ve yıkıcı düşünceleri seslendirdiklerini, kimlere bağlama çaldırdıklarını çok iyi biliyorum.

Bir ara, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e sardırmışlardı.

Hilmi Paşa, “Asker yasama ve yürütmenin emrindedir” demişti. Demokrasilerde askerin nerede durması gerektiğini işaret etmişti.

Bağışlanamaz bir hataydı.

Naçizane, ben de şu soruyu sormuştum:

Neden celadetinizi, öfkenizi, küfürlerinizi siyasetin emrine girmiş generallere yöneltiyorsunuz da, darbeci generallere karşı kırılgan bir teslimiyetçilik sergiliyorsunuz?

Doğan Güreş’e etek giydirmiştiniz... Bir de “Tak Şak Paşa” diye lakap takmıştınız... Darbeye kalkışmayan Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök’ü neredeyse maskaraya çevirmiştiniz. Rüştü Erdelhun’u asacaktınız da, asamadınız. Alttan gelecek tazyikten korktunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar