PKK sıkıştığı için mi ateşkes istiyorsunuz?

Hep söylüyorum: “Ben demiştim” diye lafa girmek sevimli bir pozisyon değil ama ben demiştim...  Niyeyse, bizi sürekli “Ben demiştim” pozisyonuyla karşı karşıya bırakacak durumlar...

Hep söylüyorum: “Ben demiştim” diye lafa girmek sevimli bir pozisyon değil ama ben demiştim... 

Niyeyse, bizi sürekli “Ben demiştim” pozisyonuyla karşı karşıya bırakacak durumlar yaşıyoruz. Zımni ateşkesi bozan Silvan saldırısından sonra da böyle oldu.

O zaman da demiştim. (Dört yıl öncesinden bahsediyorum.)

Hep aynı şeyleri diyeceğiz galiba... Başa dönüp, aynı şeyleri tekrarlayıp duracağız.

Hatırlarsanız, BDP (şimdinin HDP’si) 2011’in Ekim ayında, Süleymaniye’ye gitmiş, Talabani’yle temas yolları aramıştı.

Haber; gazetelerde şu başlıkla çıktı: “BDP’nin sınır ötesi ateşkes harekâtı...” 

Başlık altında, Kürt siyasetinin önde gelen isimleri olarak zikredilen Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un, Süleymaniye’de Talabani ile bir araya gelecekleri, ateşkes konusunu masaya yatıracakları bildiriliyordu.

Görüşmeden nasıl bir sonuç çıktı hatırlamıyorum ama aynı heyet

daha öncesinde İstanbul’da Mesut Barzani ile bir araya gelmiş, ateşkesi konuşmuşlardı. (Eskiden Barzani’yle, Talabani’yle görüşürlerdi. Şimdi paralelcilerin dümen suyuna girdiler, NATO’dan ve Avrupa Birliği’nden yardım istiyorlar. Daha doğrusu, Türkiye’ye karşı NATO’yu göreve çağırıyorlar. Niye? Türkiye PKK’ya silah bıraktırmak istiyormuş!)

BDP’nin sınır ötesi ateşkes harekâtından hemen sonra, Güneydoğu’da 750 sivil toplum kuruluşunu temsilen bir heyet Ankara’da Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret etti ve “acil ateşkes” istedi.

Şimdi, işin “Ben demiştim” kısmına geleceğim.

Bu hareketlenmeler olurken, bu köşede, aynen şöyle yazmıştım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar