Paralel savcı tehdit ediyor: ‘Sonu Menderes gibi olacak’

Bu yazının başlığı, “Cumhuriyet gazetesi daha beyaz yıkar” olacaktı ama durumu dosdoğru anlatmayı tercih ettim.  Durum şudur: Görevden el çektirilen 17 Aralık soruşturmasının...

Bu yazının başlığı, “Cumhuriyet gazetesi daha beyaz yıkar” olacaktı ama durumu dosdoğru anlatmayı tercih ettim. 

Durum şudur:

Görevden el çektirilen 17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara tehdit ediyor, paralel yapıdan çok çekmiş Cumhuriyet gazetesi de bu tehdide çanak tutuyor.

Evet, yine bir Can Dündar röportajı...

Romantik isyankâr soruyor, “demir leblebi” yanıtlıyor.

Demir leblebiden kastım, savcı Celal Kara... Mahviyet barındıran yumuşak yüz hatları ve acıklı bakışları yanıltmasın sizi. Celal Kara, o yumuşak görünüşünün altında, dizginlenemez bir öfke barındırıyor... Bunu gizleyemiyor... Hani, “nefret öznesi” ilan edilen şahsı eline verseniz, parçalayacakmış gibi... Öyle sert sözler söylüyor, öyle “cüretkâr tehditler” savuruyor ki, insan ister istemez ürperiyor ve “Yargı bunlara mı emanet edilmişti, vah!” diye hayıflanıyor.

Bu ikinci Celal Kara röportajı...

İlkini de Can Dündar yapmıştı... Sorduğu sorularla paralelcileri öylesine aklayıp paklamıştı ki, biricik meselesi Cemaat olan ve “Din Baronu” gibilerden kitaplar yazmış bulunan Hikmet Çetinkaya’yı bile şaşırtmıştı.

Bu röportajları “gazetecilik çabası”nın bir ürünü olarak görebilir miyiz?

Elbette göremeyiz...

Patronları emir veriyor, Can Dündar yerine getiriyor. (Buradan bakarak, patronaj yapısının nasıl oluşturulduğunu tahmin edebilirsiniz. Sözcü’den sonra, Cumhuriyet gazetesi de paralel yapının kontrolüne girdi. Bu çok açık...)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.153 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar