Öldürülecek gazeteciler ve ‘ölmüş’ bir liberal

Birçok Avrupa ülkesi yasakladı... Bayrak asamazsın, “darbe karşıtı” nümayiş yapamazsın, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyemezsin. Sadece Türk bayrağı asamıyorsun tabii......

Birçok Avrupa ülkesi yasakladı... Bayrak asamazsın, “darbe karşıtı” nümayiş yapamazsın, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyemezsin.

Sadece Türk bayrağı asamıyorsun tabii... Başka bayraklar serbest. Mesela, Avrupa ülkelerinin “terör örgütü” listesine girmiş PKK’nın bayrak ve flamalarını dilediğin yere, dilediğin yüksekliğe asabiliyorsun, o bayrağın altında her türlü melaneti sergileyebiliyorsun.

Hatta istersen, terör örgütünün piarını bile yapabilirsin.

Brüksel’de oldu böyle bir şey... Avrupa Parlamentosu çatısı altında PKK/PYD sergisi açıldı, bol miktarda bayrak, flama ve örgütsel gereç teşhir edildi.

Kısıtlama ve yasak, sadece Türkiye Cumhuriyeti devletine, o devletin yöneticilerine yönelik...

Bu, elbette, yaptırımı da olan bir kısıtlama: “Böyle devam edersen, sonucuna da katlanırsın...”

Nasıl bir sonuç?

İlk müjde valslerin ülkesi Avusturya’dan geldi: Türkiye’deki rezil darbe girişimini protesto eden Türklere, usulünce (!), “Ya evlerinize bayrak asmaktan vazgeçersiniz, ya da bu güzel ülkeyi terk edersiniz” dendi.

Bir başka “güzel ülke” darbe karşıtı mitingi yasakladı.

Bir başkası, mahkeme kararıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferans sistemiyle bağlanıp konuşma yapmasını engelledi.

Bütün bu güzellikler earasında, kendisine “demokrat-liberal” süsü veren Fetullahçı karşılaştırmalı edebiyat uzmanı Murat Belge de çıktı, “daha da güzeli var” dedirtircesine, “Bütün bunları hak ediyorsunuz” demeye getiren bir yazı yazdı.

Murat Belge’ye göre (özetleyerek aktarıyorum), “Avrupa niçin darbeyi bastırmış olmamızla ilgilenmiyor, niçin bize geçmiş olsun demiyor, niçin darbecileri koruyor, niçin hâlâ Erdoğan’ı eleştiriyor, niçin yanımızda durmuyor?” deme hakkımız bulunmuyor.

Sebep şuymuş:

Bazı darbeciler halk tarafından tartaklanmış.

Bazıları kayışlarla dövülmüş.

Bu görüntüler Avrupa’ya da ulaşıyormuş. İşkence ve kötü muamele karşısında ilkesel olarak tepki koyan Avrupa, bu görüntülere bakarak yanımızda durmamayı tercih ediyormuş.

Özetle bunları söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.212 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.660 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar