Mal!

  Samimiyetle söylüyorum, sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur; geçmiş devlet yöneticilerimiz “bira”yı fazla kaçırmasalardı, bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu.  Böyle bir yazı yazsam...

 

Samimiyetle söylüyorum, sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur; geçmiş devlet yöneticilerimiz “bira”yı fazla kaçırmasalardı, bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu. 

Böyle bir yazı yazsam, tepkiniz ne olurdu? 

Lütfen açık söyleyin: 

Tepkiniz ne olurdu ve nasıl bir karşılık verirdiniz? 

Herhalde iyi şeyler söylemezdiniz. 

En hafif ifadeniz, “Mal mısın sen birader?” olurdu... 

Peki, tersini savunsaydım? “Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı, bugün daha iyi bir Türkiye olurdu” deseydim tepkiniz değişir miydi? 

Değişmezdi. 

Mardin kökenli, İzmir’de doğma büyüme, “İzmir ideolojisini” temellük ettiği için ustalıkla “Beyaz Türk’müş gibi” yapan Yılmaz Özdil kardeşimiz bunu söylemiş: “Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı, bugün daha iyi bir Türkiye olurdu...”

Olur muydu gerçekten? 

Bazı bira içmişlerin yönetimini (ülkeyi 5 sente muhtaç hale getirmişlerdi) bildiğimiz için, bu soruya gülüp geçerdik, “Bu kardeş espri yapıyor herhalde” diye düşünürdük. 

Hayır, espri yapmıyormuş... 

Kendisi söylesin: “Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu...”

Böyle dese de, ben yine de espri yaptığına inanmak istiyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.296 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.081 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.150 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.208 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar