Kaçmak yok!

Silah tehdidiyle oy topladığınız mazeretine sığınmıyorlar. (Silah tehdidiyle vatandaşın “seçme hakkına” tasallutta bulunduğunuz gerçeğine delalet edecek onlarca, yüzlerce örnek varken...

Silah tehdidiyle oy topladığınız mazeretine sığınmıyorlar. (Silah tehdidiyle vatandaşın “seçme hakkına” tasallutta bulunduğunuz gerçeğine delalet edecek onlarca, yüzlerce örnek varken ortada.) Bunu demek ayıptır, bühtandır, hazımsızlıktır. 

Çöpten oy pusulası çıktığını ileri sürmüyorlar.

Trafoda “kedi” aramıyorlar.

Elektrikler kesildi, çalışamadık mazeretine sığınmıyorlar.

Saygıyla karşılıyorlar...

Saygıyla karşılamaları gerekir... (Ki, şu ana kadar, “milletimiz böyle takdir etmiştir” dışında, aksi bir beyanda bulunmadılar. Bulunmasınlar...)

Evet, millet böyle takdir etti.

Bu seçimin “direkt” mesajı şudur:

Halk, AK Parti’ye “Biraz dinlen” dedi, “13 yıldır tek başına ülkeyi yönetiyorsun. İlelebet bu görevde kalamazsın. Başka partilere de kendilerini sınama imkânı tanımalısın. Dolayısıyla, yeni bir seçime kadar kenarda beklemeyi sindirmelisin.”

Halkın, diğer partilere verdiği mesaj da şuydu: “Tek başına ülkeyi yönetecek yetkilikte değilsiniz. Sadece koalisyon hükümeti kurmanıza izin verebilirim. Mevcut yapınız ve işleyişinizle ancak bir koalisyonun parçası olabilirsiniz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.153 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar