Hoşlansan da olacak, hoşlanmasan da olacak

Hoşlanmayacaklar yeni durumdan... “Yine mi Başkanlık sistemi?” diyecekler. “Esasında biz Başkanlık sistemine çoktan geçtik... Hem de sizin aracılığınız ve yol...

Hoşlanmayacaklar yeni durumdan... “Yine mi Başkanlık sistemi?” diyecekler. “Esasında biz Başkanlık sistemine çoktan geçtik... Hem de sizin aracılığınız ve yol göstermenizle” dediğimizde de hoşlanmamışlardı. “Gerçeği” görmek istememişlerdi.

Gerçek şuydu:

Biz başkanlık sitemine, 21 Ekim 2007 referandumuyla geçmiştik.

Bunu hatırlatan (“Yönetim sistemi değişmiştir” diyen) Cumhurbaşkanı Erdoğan’a demediklerini bırakmamışlardı. Paralelcilerle ağız birliği edip“Erdoğan darbe yaptığını itiraf ediyor. Savcılar neredesiniz” diye ortam kızıştırmışlardı. Kimi ulusalcılardan ve “t24 rehabilitasyon merkezi”nde bakıma alınmış Fethullahçı liberallerden söz ediyorum.

Başından itibaren şu iki cümle üzerinde tepiniyorlar:

BİR- Erdoğan Padişah olmak istiyor.

İKİ- Başkanlık sistemi tartışmaları da nerden çıktı?

Başkanlık sitemi tartışmaları “durup dururken” çıkmamıştı... Böyle bir tartışma zaten vardı. Ayrıca, Padişahlığın yolu Meclis’ten geçmez.

Bazıları görmek istemese de ortada kaos potansiyeli yüksek bir durum var. Zaten var olan Başkanlık sistemi tartışmaları, bu yeni durumdan sonra iyice elzem hale gelmiştir.

Bunu, köşemde ve katıldığım televizyon programlarında dilim döndüğünce anlatmaya 
çalışıyorum. Birazdan söyleyeceklerim tekrar olacak belki ama iyi olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar