Hocaefendinin gazetesinde mescit düşmanlığı

Bu gazetenin ismi, Zaman... Tamam, “paralel yapının gazetesi” diye itiraz edilebilir ama son tahlilde “dindar” bilinen kimselerce çıkarılan ve dindar bir çevreye hitap eden bir gazete.  Gazetenin...

Bu gazetenin ismi, Zaman... Tamam, “paralel yapının gazetesi” diye itiraz edilebilir ama son tahlilde “dindar” bilinen kimselerce çıkarılan ve dindar bir çevreye hitap eden bir gazete. 

Gazetenin başında, dindar kimliğini gizleyemeyen Abdülhamit Bilici bulunuyor.

Bu gazetede bol miktarda ithal yazar var...

Hemen birini hatırlatayım: Eskinin Maocusu, yeninin modernist batıcısı Şahin Alpay...

İşbu Şahin Alpay, bir ara, Türkiye’nin nükleer silah ürettiğini söyleyecek kadar şaşırdı. Pervasızca “ihbar yazıları” yazdı... Kendi ülkesini Avrupa’ya, Amerika’ya, AB kuruluşlarına jurnalledi. Hızını alamadı, siyasi iktidara karşı “demokrasi dışı yolları” gösterdi: “Bu iktidardan kurtulmak istiyorsak...”

Bir de Lale Kemal diye biri var.

Bir aralar, farklı bir soy isimle, Taraf gazetesinde yazıyordu.

Keramet vehmetmiş olacaklar ki, Zaman gazetesine transfer ettiler.

Hani, 7 Haziran seçimlerinden önce PKK’nın “beklenen rolü” oynamamasından yakınan hanımefendi... Bu hanımefendi, AK Parti’ye karşı oluşturulan (yahut oluşturulacak) ittifakta PKK’yı da görmek istiyordu. Göremeyince de üzülüyordu. (10 Temmuz’dan sonra hanımefendinin rüyası gerçekleşti. “Devrimce Halk Savaşı”nı başlatan PKK, “AK Parti’ye karşı oluşturulan ittifakta ben de varım” dedi. Lale Hanım herhalde çok mutlu olmuştur.)

Konu ne?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar