Her şey senin sakalından ibaret değil!

Çirkin Profesör Emre Kongar, “çirkinliklerine” bir yenisini ekledi. Geçenlerde, “psikopat liderin özellikleri” diye bir yazı yazmış, gelen tepki...

Çirkin Profesör Emre Kongar“çirkinliklerine” bir yenisini ekledi. Geçenlerde, “psikopat liderin özellikleri” diye bir yazı yazmış, gelen tepki üzerine “suskunluğa” bürünmüştü. 

Benim o yazıda dikkatimi en çok şu satırlar çekmişti: “Bunlarla” diyordu Emre Kongar (“bunlar” dediği, psikopat liderler), “Geleneksel ve hukuki hiçbir kural tanımadıkları, hiçbir yasal veya ahlaki değer sahibi olmadıkları için, alışılmış yollarla mücadele etmek çok zordur.”

Hemen anladınız: Özgürlükçü Profesör Emre Kongar, “bunlar” diye kodladığı Erdoğan’la “rutin dışına çıkarak” mücadele edilmesi gerektiğini savunuyor.

Fakat tırsak ve garantici bir adam olduğu için, bir paragraf sonra söylediklerini tavzih ediyor: “Ama yine de en etkili mücadele, evrensel hukuk, adalet, demokrasi ve insan hakları odaklı geniş cephe ittifakları ile yapılabilir.”

İşte bu adam, geçenlerde sosyal medya hesabından (moda tabirle) şöyle bir “paylaşımda” bulundu: “Türbanlı polisin tuttuğu... Türbanlı savcının gözaltına aldığı... Türbanlı yargıcın yargıladığı... Başı açık kadın... Adalete güven???”

Bugüne kadar hep başı açık polis tuttu, başı açık savcı gözaltına aldı, başı açık yargıç yargıladı. Ama hiçbir kimse, Emre Kongar’ın yaptığı gibi “Adalete güven” yazıp, sonuna üç “soru işareti” koymadı... 

İşbu beyefendi, 12 Eylül’ün sıkı düzeninde, Kenan Evren’in “sakal kes” talimatına uymadığı için, İstanbul Üniversitesi’ndeki görevinden istifa etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.212 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.660 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar