‘FETÖ deyin, çekinmeyin... Hatta küfredin!’

Darbenin mimarı ve “Yurtta Sulh Komitesi” Başkanı Fetullah Gülen’in, ruhsat gereği, müritlerine küfrü salık verdiği çok yazılıp çizildi... “Anneme küfredebilirsiniz, annem...

Darbenin mimarı ve “Yurtta Sulh Komitesi” Başkanı Fetullah Gülen’in, ruhsat gereği, müritlerine küfrü salık verdiği çok yazılıp çizildi... “Anneme küfredebilirsiniz, annem öldüğü için ona gitmez. Pezevenk diyebilirsiniz. Pezevenk Farsçada rehber anlamına geliyor.”

Bunu bir internet sitesinde okumuştum.

İnanmak istemedim ama örgüt, başka kılıklara girmeyi marifet bellemiş “militanlar” üzerinden hayatiyetini sürdürdüğü için çok da gerçek dışı gelmedi bana.

Her kılığa giriyorlar.

Her şey oluyorlar.

Kolayca her yalanı söyleyebiliyorlar.

Bu nedenle, Kayahan Uygur’a, “ettiğin laf boşa gitti” diye espri yapmıştım.

Kayahan Uygur, darbe gecesi Ülke TV stüdyolarındaydı. Darbenin bir “Fetullahçı girişim” olduğu ortaya çıkınca, dayanamamış, Fetullah Gülen’in “Rehber anlamına geliyor” dediği o ağır sözü sarf etmişti. Bu nedenle boşa gittiğini söyledim. Adamlar o küfrü duymaktan zaten hoşlanıyordu.

Dün, Fetullahçı örgütlenmenin “gizli yazışmaları” düştü ajanslara...

Müridan (yani militanlar), özel mesaj kanallarını kullanarak, soruşturma safahatında nasıl bir tavır 
takınacaklarını anlatıyorlar birbirlerine.

Biri diyor ki, “Oğlumuzun FETÖ’yle alakası yok desinler. Bir de, sen de FETÖ demekten çekinme.”

Bir başkası şöyle diyor: “Küfür etmekten çekinme. Ne olursa olsun, geri adım atma. Etkin pişmanlık yasasından faydalan derler; öyle bir şey yok. Konuşmazsan 10 yatarsın filan derler. Yem atarlar. Blöf yapıyorlar, inanma.”

Biri de, söyleyeceği yalanlardan rahatsızlık duymuş olacak ki, karşı taraftan şöyle bir telkin alıyor: “Küfür et, hakaret et. Yoksa bu adamlar (“polis” demek istiyor) kolay kolay bırakmazlar yakanı.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.212 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.660 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar