Dünyanın en yalancı örgütü

Demirtaş’ın İzmir’de yaptığı “çok değerli” ateşkes çağrısına, Kandil cenahından çok değerli bir cevap geldi.  “Çok...

Demirtaş’ın İzmir’de yaptığı “çok değerli” ateşkes çağrısına, Kandil cenahından çok değerli bir cevap geldi. 

“Çok değerli” ifadesi KCK Eş Başkanlarından Cemil Bayık’a aittir. Kendisi de vaktiyle, “çok değerli” işler yapmıştı. Hani, bazılarının “Yine mi dönüyoruz? Eyvah...” dediği 90’lı yıllarda... Mesela ne yapmıştı? Otoriteyi sağlamak için “alan temizliği” yapmıştı.

Bir dönem birlikte tetik düşürdükleri değerli devre arkadaşı Abdullah Öcalan anlatsın:

“Cemil Bayık savaş içerisine girmez. 92’de bir mağarada 17 kadroyu yaralı oldukları ve ele geçmemeleri için, karargâhta da 13 kadroyu disiplini sağlamak için öldürmüştür. Bu yüzden yoğun eleştiriler alıyor...”

Bu çok değerli “iç infaz” belli ki, örgüt içinde büyük prestij (!) sağlamış Bayık’a.

Bu prestijin verdiği güvenle (dokunulmazlıkla) konuşuyor ve çok değerli açıklamalara, çok değerli cevaplar veriyor.

Demirtaş ne söylemiş, önce ona bakalım isterseniz:

“Yarın değil, şu saatte İzmir’den çağrı yapmak istiyorum, ölümlerin derhal durması lazım. PKK’nın ‘amasız, ancaksız’ silahlı, bombalı şiddet eylemlerini, şehirlerde, dağlarda durdurması lazım. Bizim açımızdan bunun alternatifi yoktur. ‘Aması, ancağı’ yoktur. HDP’nin demokratik siyaseti açısından mazereti yoktur. AKP’nin yaptığı, işlediği suçların hesabı asker, polisi öldürülerek sorulamaz. Onların tamamı bu ülkenin çocuklarıdır, bizim çocuklarımızdır, biz böyle görüyoruz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar