Dünyanın en vicdansız insanı

Gazeteci ve yazarların tutuklanmaları toplumun bir kesimi tarafından eleştirilir... Doğaldır. Ergenekonve Balyoz soruşturmaları çerçevesinde çok sayıda gazeteci ve yazar tutuklanmış, bu...

Gazeteci ve yazarların tutuklanmaları toplumun bir kesimi tarafından eleştirilir... Doğaldır.

Ergenekonve Balyoz soruşturmaları çerçevesinde çok sayıda gazeteci ve yazar tutuklanmış, bu durum, “toplumun bir kesimi” tarafından eleştirilmişti.

Temel itirazın şu olduğunu hatırlıyoruz: “Ortada bir darbe niyeti olabilir... İyi de bu gazetecilerin suçu ne? Askerin siyasete müdahalesini yeterince vahim bulmayan herkesi içeri mi tıkacaksınız?”

Bu açıklamalara, toplumun diğer kesiminden itiraz geldiğini de hatırlıyoruz: “Askerin siyasete müdahalesini vahim bulmamak da aynı şekilde vahimdir ve darbe suçudur.”

Duruma ve konjonktüre göre, her iki kesimden de insanlar tutuklandı. Tutuklanıyor. Muhtemelen bundan sonra da tutuklanacak. Benzeri itirazlar bundan sonra da yükselecek.

Burada gözeteceğimiz standart şu olmalı: Bize değen haksızlıklar karşısında sesimizi yükseltiyorsak, başkalarına değen haksızlıklar karşısında da sesimizi yükseltmeliyiz. (“Adil” sözcüğünü kullanmamak için “standart” diyorum. Yaklaşımlarında ve itirazlarında adaleti gözeten insan sayısı o kadar az ki... Adil olmasınlar ama hiç değilse bir standardı gözetsinler.)

Sözü Murat Belge’ye getirmek istiyorum.

Olayları serinkanlı ve sağduyulu bir nesnellikle izleyen, en azından böyle bir izlenim bırakmış Murat Belge, Ergenekon ve Balyoz tutuklamalarına karşı çıkanları, “serinkanlı” diyemeyeceğimiz bir öznellikle (bazen de öfke nöbetleriyle) karşılamıştı. Askerin siyasete müdahalesini vahim bulmayanlara karşı yazdığı hırpalayıcı yazılar taptaze hafızalarımızda duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.301 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar