Diyarbakırlı kadının sorusu

Niye cami yakıyorlar? Bu soruyu halktan bir kişi (bir haftadır evine gidemediğini söyleyen Diyarbakırlı bir kadın), HDP yöneticilerine sormuş... “Niye cami yakıyoruz? Niye Mushaf yakıyoruz? Niye birbirimizi...

Niye cami yakıyorlar? Bu soruyu halktan bir kişi (bir haftadır evine gidemediğini söyleyen Diyarbakırlı bir kadın), HDP yöneticilerine sormuş... “Niye cami yakıyoruz? Niye Mushaf yakıyoruz? Niye birbirimizi öldürüyoruz?”

HDP’li yöneticinin cevabı şu olmuş: “Bir ara parti binasına uğra... Anlatırım.”

Cevap, “Gençlere söz geçiremiyoruz. Yakıp yıkıyorlar. Bizi bile pasif davranmakla suçluyorlar...” olsaydı, HDP’nin dilemmasını anlayabilirdik, duruma toleransla yaklaşabilirdik.

Hayır, HDP devletin operasyonlarına engel olmaya çalışıyor...

Gençler barikat kursun...

Hendek kazsın...

Sağa-sola mayınlar döşesin...

Uzun menzilli silahlarla asker-polis öldürsün...

Barikatların arkasında “komün hayatı” yaşasın...

İnsanları göç ettirsin...

Bölgeyi yaşanamaz hale getirsin...

Bunu istiyorlar ve terörün “masuniyetini” savunuyorlar.

Nitekim önceki gün, “Sur” ilçesine doğru bir yürüyüş düzenlediler... Devletin, operasyonlara son vermesini, geri çekilmesini, mümkünse ortalıkta görünmemesini talep ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar