Çamura yatacağınız o zamandan belliydi!

Henüz ortada çözüm süreci, Erdoğan’ın ünlü Diyarbakır konuşması, Öcalan’ın “Fazla Osmanlıcı olmuş” dedirten Nevruz mesajı, Şivan...

Henüz ortada çözüm süreci, Erdoğan’ın ünlü Diyarbakır konuşması, Öcalan’ın “Fazla Osmanlıcı olmuş” dedirten Nevruz mesajı, Şivan Perwer’le İbo’nun “Megri” düeti, PKK’nın sınır dışına çekilme kararı yok... 

Tarih, 2012...

Söylemesi ayıptır, bugünkü HDP’nin (o günkü BDP’nin) niçin Kandil’siz adım atmayacağını birinci ağızdan tanıklıklarla ortaya koymuş, barış ihtimalinin niçin Kandil’in (ve tabii HDP’nin) uykularını kaçırdığını/kaçıracağını “kendimce” belgelemiştim.

Sevimli bir pozisyon değildir “Ben demiştim” demek ama ben demiştim. Yine söylemesi ayıptır, bugün yaşananları (PKK’nın çamura yatacağını, Kandil’e karşı irade koyamayan siyasetçilerin esasında hiçbir şey olduklarını, daha çok demokrasinin “dağdakileri” belirleyici aktör olmaktan çıkaracağı için PKK’nın silah bırakmaya yanaşmayacağını) öngörmüştüm.

Bakılım öyle miymiş?

Prof. Dr. Mehmet Özcan, “Terörün Matruşkası: KCK” diye bir kitap yazdı. Kitabı henüz görmedim. Hakkında yazılan yazıları ve yazarıyla yapılan röportajları okudum.

Özcan, öteden beri bu meselelere (özellikle terör ve PKK meselesine) kafa yoran bir isim.

Kitabın bütünü hakkında malumat sahibi değilim ama özellikle iki alıntı (iki tanıklık) ilgimi çekti.

Birincisi, BDP milletvekili Aysel Tuğluk’un sözleri.

Diyor ki Tuğluk: “ÖCALAN/KCK/PKK/DTK birlikteliğinden bahsetmek, herkesin bildiği bir sırrı ifşa etmekten başka bir anlama gelmeyecektir. ÖCALAN ne kadar BDP’nin içindeyse BDP de bir o kadar DTK’nın hatta KCK’nın içindedir.”

İkinci söz, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a ait: “KCK operasyonları adı altında parti meclisi üyemiz, belediye başkanımız, bütün parti çalışanlarımız tutuklanıyor. KCK buysa KCK genel başkanı ben oluyorum.” (Bu operasyonların Cemaat polisleri tarafından yapıldığını belirtelim. Aynı Cemaat bugün KCK ve Demirtaş destekçiliği yapıyor.)

Demirtaş’ın sözlerini KCK operasyonlarına tepki olarak değerlendirebiliriz. Nitekim BDP’de siyaset yapan çok sayıda ismin KCK soruşturması çerçevesinde tutuklanması, benzer tepkilere yol açtı. Yani, Demirtaş’ın sözleri, burada, itiraf değeri kazanmıyor. (Hem itiraf değeri kazanmıyor, hem de haklı bir tepki yerine geçiyor.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar