ByLock’tan kim çıkarsa şaşırmazsınız?

Hürriyet gazetesinin “ByLock” haberleri “orantısız” ve şedit bir tepkiyle karşılandı. Bunu anlamak gerekiyor...  Daha doğrusu, “Biz gazetecilik yapıyoruz. Kim böyle malzemenin üzere...

Hürriyet gazetesinin “ByLock” haberleri “orantısız” ve şedit bir tepkiyle karşılandı.

Bunu anlamak gerekiyor... 

Daha doğrusu, “Biz gazetecilik yapıyoruz. Kim böyle malzemenin üzere atlamaz? ByLock’un patent sahibine ulaşarak büyük bir iş yaptığımıza inanıyoruz!” diyen Hürriyet yetkililerinin, tepkilere bakarak bir tecessüs geliştirmeleri gerekiyor.

ByLock’un patent sahibi olduğunu söyleyen David Keynes, öyle gizemlerle örülü “ulaşılamaz” biri değil. 

Hürriyet’i konuşmadan önce kendisi birçok yeri aramış...

Birçok gazeteciye, siyasetçiye, kanaat önderine ulaşmış ve birtakım “itiraflarda” bulunacağını söylemiş ama niyeyse (niye acaba?) yüz bulamamış. 

Hürriyet gazetesi yetkililerinin, bunun nedeni üzerinde de düşünmeleri gerekiyor.

Eleman çünkü, hâlâ FETÖ’cü.

İsmiyle, cismiyle (ismi Alparslan bu arada), faaliyetleriyle bilinen ve üstelik aranan bir adam... 

Demek ki, yönlendirme yapacağı bilindiği için yüz verilmiyor. 

Nitekim yönlendirme yaptı.

Hürriyet gazetesinin o “itiraflara” balıklama atlayacağını bildiği için, son zamanlarda “ekran figürü” haline getirilen bir Doğan Medya Grubu mensubunu aradı ve “döküldü...”

Hürriyet gazetesi de, bu dökülmelere aracılık ederek ByLock konusunda kanaat oluşturmaya çalışan odağın ekmeğine yağ sürdü. Bir diğer ifadeyle, o odağa yardımcı oldu.

Hürriyet gazetesinin, ByLock haberleri bize şunları söylüyor:

BİR- ByLock, herhangi bir mesajlaşma aracıdır. Herkese açık, dolayısıyla herkesin “rahatlıkla” bilgisayarına indirebileceği bir programdır.

İKİ- ByLock Ocak 2016’dan sonra kullanılmamıştır. Oradaki mesajlaşmaların 15 Temmuz’daki kalkışmayla ilişkilendirilmesi gereksizdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.212 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.660 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar