Amerika’nın yeni müttefikleri: İran ve PKK

Uzman olmanıza gerek yok...  Bizi Suriye batağına sürükleyenler gibi Irak’ın dağını, taşını, deresini, ovasını, çeşmesini bilmenize de gerek yok... Türkiye’nin Musul’dan uzak...

Uzman olmanıza gerek yok... 

Bizi Suriye batağına sürükleyenler gibi Irak’ın dağını, taşını, deresini, ovasını, çeşmesini bilmenize de gerek yok...

Türkiye’nin Musul’dan uzak tutulması, hesaplanmış, planlanmış, sonuçları üzerinde düşünülmüş bir operasyondur...

Sofistike bir “iş”tir...

Bir ağabeyimiz, “Siz fütuhat rüyaları gördüğünüz ve Musul’u topraklarınıza katmaktan bahsettiğiniz için Türkiye cezalandırılıyor” diyordu.

Kendince “Kabahat Erdoğan’da” demeye çalışıyordu.

Erdoğan “Lozan” tartışmasını başlatmasaymış, sonuç böyle olmayacakmış, Musul operasyonunun “saygın ortaklarından” biri haline gelecekmişiz.

Kim fütuhat rüyaları görüyor, bilmiyorum.

Bu yönde bir irade beyanı olduğunu hatırlamıyorum.

Eski bir vilayetimiz olan Musul, Irak’ın toprak bütünlüğü içinde değer ifade eden bir bölgedir.

Bildiğim kadarıyla Türkiye “Irak’ın toprak bütünlüğünü” savunuyor. Tıpkı “Suriye’nin toprak bütünlüğünü” savunduğu gibi... Ne fütuhat rüyaları görüyor, ne de topraklarına toprak katmak istiyor.

Demek ki, Lozan’ın kötü bir anlaşma olduğunu söylediğinizde, aynı zamanda, “Ben Musul’u topraklarıma katmak istiyorum” demiş oluyorsunuz. Amerika da bu yüzden, yani, Musul’u bize yedirmemek için eski hasımlarıyla (İran’la filan) iş tutuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.212 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.660 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar