Abantçılardan ahlaksız bildiri

Müjdeli haberi, ihanet şebekesinin yayın organından almıştık... Gazete, “bu yılki Abant Toplantısı’nın çok renkli geçeceğini” bildiriyordu. Hakikaten öyle oldu... Çok renkli...

Müjdeli haberi, ihanet şebekesinin yayın organından almıştık... Gazete, “bu yılki Abant Toplantısı’nın çok renkli geçeceğini” bildiriyordu.

Hakikaten öyle oldu...

Çok renkli geçti.

Düne kadar, cemaat dendiğinde tüyleri diken diken olan ne kadar loser varsa, oradaydı.

Ek olarak kimi Cumhuriyet yazarlarını gördük ve çok mutlu olduk: Nuray Mert, Ahmet İnsel ve elbette (huzurlarınızda) Aydın Engin... Varlıklarıyla renk kattılar.

Hüda Kaya...

Milletvekili seçilerek muradına eren bu kariyerist hanımefendi olmazsa, bir şeyler eksik kalacaktı. Bir zamanlar “Hüda Kaya ve kızları” etiketi altında yandaş gazetelerde sıklıkla boy gösteriyordu. Bir 28 Şubat mağduruydu. İlaveten, bir cemaat düşmanıydı. Şimdi, PKK’nın 28 Şubat’ını aklama misyonuna koşulmuş olarak görüyoruz onu. Nicedir “kızlarını” göremiyoruz. Demek ki yola yalnız devam etme kararı aldı.

İlginçtir (hakikaten ilginç) 28 Şubat zulmünden çok çekmiş bu hanımefendi, HDP’ye katıldıktan sonra halet değiştirdi. Artık inanç tercihleriyle var olmaya çalışan insanlardan (onların meram anlatma çabalarından) sıkıldığını bildiren konuşmalar yapıyor.

Mesela, “Bırakın bu Yasin Börü edebiyatını” diyor. İnanmayacaksınız ama bunu diyebiliyor...

Ertuğrul Günay da Abant toplantısındaydı...

Kambersiz düğün olmaz, Nazlı Ilıcak da...

Eski Dışişleri Bakını Yaşar Yakış da...

Ben, en çok, Cumhuriyet gazetesi yazarlarını yakıştırdım. PKK terörünü kınamamak için bin dereden su getiren ve darbeci görüşlerini gizleme gereği duymadan “düşünce” üreten Ahmet İnsel... Hükümetin, duble yollarla Güneydoğu Anadolu bölgesine şiddet götürmek istediğini söyleyen Nuray Mert... “Hocalarının” himmeti altında Abant’ta boy gösterdiler ve utanç verici akademisyenler bildirisinden daha beter bir “utanç bildirisi”nin hazırlanmasına önayak oldular. Aydın Engin hakkında herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum. Lüzum yok. Hangi tahfif sözcüğünü kullanırsanız kullanın, Aydın Engin isminin yaratacağı tahribattan daha fazlasına yol açamazsınız.

Bitti mi?

Murat Belge de oradaydı... Ve “darbeci” kontenjanından Ömer Laçiner... Hani, “Erdoğan’ın demokrasi dışı yollarla indirilmesi gerektiğini” söyleyen Birikim dergisi genel yayın yönetmeni Ömer Laçiner.

Bu ikili varsa, mutlaka içki servisi de yapılmıştır...

Baskın Oran, Mümtaz’er Türköne, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Reha Çamuroğlu, Eser Karakaş, Mehmet Altan, Ferhat Kentel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar