Padişah torunu dövmek!

İşçi dövmek gibi bir şey bu... Hürriyet’in arsızlıkta sınır tanımaz yazarı, eski Atatürk kaidesi üzerinde poz veren gariban bir işçiye demediğini bırakmamıştı. Nasıl...

İşçi dövmek gibi bir şey bu... Hürriyet’in arsızlıkta sınır tanımaz yazarı, eski Atatürk kaidesi üzerinde poz veren gariban bir işçiye demediğini bırakmamıştı.

Nasıl cesurdu...

Sözünü sakınmadan nasıl hakaret ediyordu...

Kemalist saflara intisabını taçlandırmak için şimdi de Padişah torunu dövüyor.

Padişah torununun suçu, parlamenter sistemi eleştirmiş olması...

Evet, işçi dövmek gibi bir şey bu...

Risksiz. Bir yaptırımı yok.

Padişah torunu da olsalar, yasal haklarını kullanmaktan imtina ederler.

Mahkemeye gidemezler.

Banallikte ve çirkinlikte yarışamazlar.

Dolayısıyla, memleketten kovulmuş, peşinen mücrim ilan edilmiş, görüldükleri her yerde sisteme sadakatleri istenen (ki, gerçekten sadıktırlar; bugüne kadar Cumhuriyet’e, Atatürk’e, rejime en ufak saygısızlıkları olmamıştır), Hanedan mensuplarına her lafı söyleyebilirsiniz. “Yavaş gel güzelim” diyebilirsiniz, “bebeğim” gibi sevimsiz ve söyleyene şeref kazandırmayacak yakıştırmalarda bulunabilirsiniz, “Hey hey de, hey” diye ünleyebilirsiniz, küçücük bir sapmaları karşısında “İzmir Marşı”nı alnının çatına dayayabilirsiniz, hiç de gereği yokken “Yüce Atatürk, şimdi seni daha iyi anlıyorum!” edebiyatına sardırabilirsiniz.

Hürriyet’in arsızlıkta sınır tanımaz yazarı, Nilhan Sultan gibileri gördükçe Yüce Atatürk’ü daha iyi anlıyormuş.

Nilhan Sultan’a “Kusura bakma bebeğim, artık prenses benim, ayaklar baş oldu baş” diyerek ağzının payını veren Gülse Birsel’in şahane eylemi karşısında da “hahahaha” diyormuş.

Nesini daha iyi anladın Atatürk’ün?

Ne bilirsin ki Atatürk hakkında?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.296 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.081 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.150 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.209 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar