Yüzeye çıkmak için dibe vurmak istiyorlar

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Yüzeye çıkmak için dibe vurmak istiyorlar' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP açısından manzara-i umumiye şöyle:

- İŞLEVSİZLİK İSYANI: Can Atalay kararı karşısında CHP’nin işlevsizliği, bütün muhaliflerin dilinde. “Böyle muhalefet olmaz olsun” deniyor.

*

- İZMİR KARGAŞASI: Özgür Özel, partideki değişimi kanıtlamak adına İzmir’i darmadağın etmiş durumda. Her ilçeden ayrı bir ses çıkıyor.

*

- NAZİK BAŞKALDIRI: Tunç Soyer, nazik bir başkaldırı içinde. “Adil olmayan bir karar alındı” diyor. “Anket sonuçlarına uyulmadı” diyor.

*

- AKŞENER’İN HÜCUMU: Meral Akşener, doğrudan İmamoğlu’na yükleniyor. Hem de ne yüklenme! İmamoğlu’na “Saraçhane” diye isim takmış.

*

- MİKSER İMAMOĞLU: İmamoğlu, “Benim önceliğim belediyeyi kazanmak” diyerek kenarda durmuyor. Partinin adaylarına karışıyor, mikser gibi karıştırıyor partiyi.

*

- DEM TEHDİDİ: Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, resmen aday olmak için başvurmuş durumda. DEM’in nefesi, partinin ensesinde.c

*

- ALEVİ KÜSKÜNLÜĞÜ: Kemal Kılıçdaroğlu yanlıları, resmen ayağa kalkmış durumda. “Aleviler budanıyor” algısıyla Alevilerin partiye küsmesine oynuyorlar.

*

- ESKİ ORTAKLAR ARAZİ: Saadet, DEVA, Davutoğlu, hatta Gültekin Bey bile CHP’nin kıyısından geçmiyor. Saadet adayı, İmamoğlu’na vuruyor da vuruyor.

*

Sanırım CHP, önümüzdeki yerel seçim için...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
23 Nisan’daki Dilan Polat’lı maskaralık nereden çıktı… Tam bir TikTok zihniyeti 27 Nisan 2024 | 943 Okunma Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.547 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.379 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.496 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar