Verdiniz coşkuyu Bekaroğlu’na

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (31.01.2022)'' Verdiniz coşkuyu Bekaroğlu’na'' başlıklı yazısı.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, şöyle bir paylaşım yaptı:

“73 yıl önce rahmetli Menderes, tek parti faşizmine karşı ‘Yeter, söz milletindir’ demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de 73 yıl sonra iki partinin kurmakta olduğu faşizme karşı ‘Yeter, söz milletindir’ diyoruz. MHP / AKP faşizmi bu sloganı kime karşı kullanacak, birbirlerine mi?”

CHP’den olağanüstü tepki aldı bu paylaşım. Bekaroğlu, paylaşımı sildi. Ama tepkiler dinmedi.

Neler dendi neler Bekaroğlu’na.

“Silmek yetmez, istifa et” dendi. “Sen nasıl CHP’lisin?” dendi. “İnönü’ye faşist mi diyorsun sen?” dendi. “CHP’de senin ne işin var?” dendi. “Geldiğin yeri unutmamışsın demek ki” dendi.

Ama durun bir dakika!

Mehmet Bekaroğlu, durup dururken coşup böyle bir paylaşım yapmadı ki.

Adam baktı partisinin genel merkez binasına asılan afişe.

Orada “Yeter, söz milletindir” sloganını görünce aklına tabii ki “Tek parti faşizmi, Demokrat Parti’nin şahlanışı, Menderes’in asılması” falan geldi.

Ve içinde “Rahmetli Menderes”, “Tek parti faşizmi” geçen paylaşımı yapıverdi.

Partinizin efsane genel başkanı İsmet İnönü’yü devirmek için bulunmuş bir sloganı afiş yapıp partinizin genel merkezinin duvarına asarak verdiniz adama coşkuyu. Adamcağız da ne yapsın? Kapıldığı coşkunun gereğini yaptı.

Kaç kere dedim:

“Sahiplenmeyin şu sloganı. Mutlaka arıza çıkar.”

Dinlemediniz. Sakalım da var üstelik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.339 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.355 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.495 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.031 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar