Ünlüler de kendi aralarında bölümlere ayrılmaktadır

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (13.06.2022)''Ünlüler de kendi aralarında bölümlere ayrılmaktadır'' başlıklı yazısı.

- SÜPER ÜNLÜLER: Yediden yetmişe herkesin tanıdığı ünlüler...  Profesör de tanır bakkal da tanır. İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Bülent Ersoy klasmanı yani.

- YENİ YETME ÜNLÜLER: Eskiden oyuncuları hepimiz tanırdık. Artık tanımamız asla mümkün değil. Yüzlerce dizi, binlerce oyuncu. Hangisini tanıyalım birader.

- FENOMEN ÜNLÜLER: Geçen gün birine rastladık kafede. “Bunu tanıyor musun?” dedi arkadaşım. “Tanımıyorum, kim?” dedim. “Fenomen oğlum bu. Kaç takipçisi var biliyor musun?” diye karşılık verdi. Takipçi sayısıyla parelel bir ünlülük bu.

- SEÇKİN ÜNLÜLER: Sadece entel dantel kesimin tanıdığı ünlüler. Refik Anadol mesela. İhsan Oktay Anar mesela. Bu kesimin zirvesinde Orhan Pamuk var.

- HOCA ÜNLÜLER: Alanları birbirinden çok farklı hocalar bunlar. İlber Hoca bunların şahıdır. Çaptan düşse de Canan Karatay da bu kategoride. Gitgide daha fazla antipatik olsa da Celal Şengör’ü de sayabiliriz.

- ESKİ ÜNLÜLER: Sokakta gezerken birine rastlarsınız. “Ya bu şey değil miydi?” diye hafızanızı zorlar da zorlarsınız. Adını hatırladığınızda da rahatlayıverirsiniz. Başrol oynamamış oyuncular, fazla çıkış yapamamış eski televizyoncular falan... 

PASOLİNİ / KÜÇÜKÖMER

ŞÖYLE bir şeye rastladım:

İtalyan komünist film yönetmeni Pasolini, 68 olayları zamanında...

Roma’da sokaklara dökülen gençlerin orta sınıfa mensup olduğunu, bu gençlere müdahale eden polislerin ise aynı yaştaki fukara çocukları olduklarını vurgulayıp...

68’li gençlere azıcık mesafe koymuş.

Hemen İdris Küçükömer geldi aklıma.

O da, “Türkiye’de sol, sağdır. Sağ, soldur” demişti.

ZELENSKİ BIDEN’IN UYARILARINI DİNLEMEMİŞ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.020 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.245 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar