Türkiye'deki siyasi kesimlerin moral motivasyon durumları

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (30.05.2022)''Türkiye'deki siyasi kesimlerin moral motivasyon durumları'' başlıklı yazısı.

AŞIRI AK PARTİLİLER

EKONOMİDEKİ zaaflara rağmen moralleri hiç de fena değil. Sorunlar olduğunu kabul ediyorlar. Bu sorunların partilerini olumsuz etkilediğini de kabul ediyorlar. Ama buna rağmen umutları var. İçlerinden de dışlarından da hep şöyle diyorlar. “Reis en sonunda ekonomi alanında şapkadan bir tavşan çıkarır ve biz bu seçimi alırız.” Güvenceleri bu.

MORAL MOTİVASYONLARI: İyimser bir beklenti içindeler.

HER ZAMAN CHP’LİLER

İLK defa büyük, çok büyük bir fırsat yakalamışlara özgü bir heyecan içindeler. “Bu sefer bu iş olacak gibi” diyorlar. Makus talihin döneceğine inanıyorlar. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu işi mutlu sona erdirip erdiremeyeceği konusunda kocaman bir soru işaretine sahipler. Bazen, “Bu sefer başaracak galiba” diyorlar. Bazen de “Bu sefer de olmayacak galiba” diyorlar. Bu iki yaklaşım arasında gidip gidip geliyorlar.

MORAL MOTİVASYONLARI: Tedirgin bir iyimserlik içindeler.

KOYU APOLİTİKLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.343 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 4.968 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.416 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.293 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum